Magyar Krónika
Anyáknapi ünnepség a Magyarok Nagyasszonya Katolikus templomban
Magyar Krónika 2024. 05. 17. kultúra Érsek Zita
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
“Köszönöm Istenem az édesanyámat”
(Dzsida Jenő)
Újra ünneplésre került sor a montreáli magyar közösségben.

Május 5-én az édesanyákat ünnepelték kicsik és nagyok.
A Magyarok Nagyasszonya Katolikus templomban vasárnap délelőtt ökumenikus istentisztelet volt tartva ahol a Jubilate együttes zenélt.

Ezt követően a Mindszenty teremben az anyáknapi műsorra kerüt sor melynek keretén belül felléptek a Kiscsillag zenekar, a Csillagösvény Egyesület, a Bokréta Gyermek Tánccsoport valamint a Montreáli Magyar Iskola diákjai.

Ugyancsak ez alkalommal a Montreáli Magyar Iskola 3-volt diákja, Thököly Éva, Szendrei Adrienn és Thököly Zsuzsa Török Tünde ösztőndijba részesültek melyet Nyitrai Zsuzsanna adott át.A műsor záró akkordjaként minden édesanya és nagymama virágot kapott és a Montreáli Magyar Iskola tanulói saját kezüleg készitett ajándékkal lepték meg édesanyjukat.

Finom ebéd zárta az ünneplést amelynek bevételét miny Thököly Emese iskola igazgatonő elmondta a 40 éves Ifjusági Otthon fenntartására forditják.
A mostani rendezvény is újtra telt háznak örvendett, jó volt együtt lenni és együtt ünnepelni.