Magyar Krónika
El van ragadtatva Magyarországtól az ismert amerikai író
Magyar Krónika 2023. 10. 27. kultúra
ESEMÉNYEK Tovább
TERMÉSZETRAJZBÓL: KITŰNŐEgy írással foglalkozó emberre nem csekély szégyen, ha azt kell bevallania, hogy soha nem szokott álmodni. Hát ez az én esetem. Éppen ezért valósággal megdöbbentem, midőn tegnap éjjel megboldogult természetrajz tanárom kopasz feje tűnt fel előttem.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Andrew Pollack valóságos kultúrsokkot élt át a magyar fővárosban, amihez hasonlót egyetlen amerikai városban sem tapasztalt.
Andrew Pollack Budapesten, háttérben az Országház (Forrás: Facebook/Andrew Pollack)
Magyarországra látogatott Andrew Pollack amerikai író és aktivista, aki tegnap a magyar fővárosból osztott meg képeket közösségimédia-oldalain. 

Az egyik fotón az író a Batthyány téren áll, háttérben az Országházzal, egy másik képen az esti díszkivilágításban pompázó Szent István-bazilika előtt látható, de Pollack osztott meg képet az éjszakai Budapestről is kivilágított Lánchíddal és a Budavári Palotával.

Pollackék a Szent István-bazilikát is meglátogatták. Forrás: Facebook/Andrew
Pollack a képek mellé hazánkkal kapcsolatos élményeit is leírta. Mint fogalmazott, valóságos "kultúrsokkot" élt át Budapesten, a magyar városok tisztaságához, a lenyűgöző építészethez és a polgárok kedvességéhez hasonlót Amerikában sehol sem tapasztalt. 

Mint írta, az ehhez hasonló békés társadalom eléréséhez a kulcs a határok védelme, a bűnözők felelősségre vonása, és hogy nemet mondj a néped lecserélésére. Ami a demokraták által vezetett városokkal történt Amerikában, az az egész világ számára tragédia - tette hozzá. Pollack aktivistaként azóta küzd az amerikai iskolák biztonságának növeléséért, mióta 2018-ban lánya, Meadow alig 18 évesen áldozatul esett egy iskolai lövöldözésnek Parklandben. A merénylet tizenhét áldozatot követelt.

Pollack 2019-ben könyvet is írt az iskolai tragédiáról Why Meadow Died: The People and Policies That Created The Parkland Shooter and Endanger America's Students (Miért halt meg Meadow: Emberek és irányelvek, amelyek a parklandi lövöldözést okozták és amelyek veszélyeztetik az amerikai diákokat) címmel. MAGYAR NEMZET