A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

A Montreali Ifjusági Otthon jubileuma

 

Montreál , 2014. szeptember 7.

 

   

Különösen kedves események zajlottak e hétvégén - 2014. szeptember 6-án és 7-én - a montreali magyar közösség Magyarok Nagyasszonya Egyházközség templomában.
Harmincadik születésnapját ünnepelte a templom Ifjúsági Háza. Harminc évvel ezelőtt adták át a templomhoz hozzáépített szárnyat, mely a két montreali magyar cserkészcsapat, és az iskolások otthona lett, de azóta is helyt ad - ha nem szükséges a nagyobb, a templom Mindszenty Terme - mindenféle közösségi rendezvénynek.
Erre az alkalomra a Mindszenty Termet kellett igénybe venni, olyan sokan voltak.  A megemlékezés délelőtt tíz órakor kezdődött.
Az összegyűltek "ünnepelték" a Ifjúsági Otthon szülinapját, köszöntötték az építtető, örökifjú - 89 esztendős - Deák atyát, aki erre az alkalomra egyenesen Szegedről érkezett Montrealba. Ekkor volt a beíratkozással egybekötött iskolakezdés, és összejöttek a cserkész gyerekek is.


Deák atya a templomkertben fát ültetett Szabolcs atyával, de több szevezet jelen lévő vezető képviselője is lapátot ragadott, hogy egy-egy kupac földet dobjon a fácska tövére. A munkából a montreali polgármestert képviselő Anie Samson asszony is kivette a részét.


Ezután a Mindszenty Teremben vetélkedők és játékok voltak a gyerekekneka főttkukorica és pizza ebéd után. Az Ifjúsági Otthonban bábelőadás volt a kisebbeknek, a közösségi teremben pedig kiállítás: fényképeket mutattak be az Otthon harminc éves működéséről.


Vasárnap, 7-én, Deák atya és Szabolcs atya közösen tartották az ünnepi Szentmisét. Deák atya elmondta, hogy bár nyugalomba vonult, Szegeden a Szent József Közösségben szolgál.


A Szentmise után a Mindszenty Teremben torta és kávé várta a híveket, utána pedig kép-árverést tartottak a templom javára. A befolyt összeget a templomtető javítási munkálataira kívánják fordítani. A sűrű program miatt az árverés nem ért véget, jövő héten folytatják.

A Foyer Hongrois lakóközösségének képviselői mindig készítenek valami kis meglepetést hol csak a ház lakóinak, hol meghívottaknak is. Szeptember 6-án Fundraising vacsorát rendeztek a Magor Alapítvány javára.
Annyi volt a vendég, hogy nem csak a kis ebédlőben volt teltház, hanem az előtte levő, hallban fölállított asztalokat is körülülték. Mivel egy jó gyulyás-vacsorához zene is dukál, zongorázott és énekelt a Foyer Hongrois egyik házmestere: a sokoldalú mindenes Balázs László.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.