A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

Ódor Bálint váltja Pordány Lászlót az ottawai nagykövetségen

 

Montreál , 2014.augusztus 7.

 

   

Az ottawai magyar külképviseleten szolgálatát teljesítő Pordány Lászlót a 39 éves Ódor Bálint váltja, aki  végzettsége alapján közgazdász. Fő kutatási területe az Európai Unió. 2014-ben szerezte meg PhD-jét a budapesti Corvinus Egyetemen.  Pordány László 2011 januárja óta teljesít szolgálatot és 2014 augusztus 15.-én köszön le.

Svájci középiskolai (Neuchatel, 1990-1994) és közgazdaságtudományi tanulmányait (Fribourg, 1994-1999) követően a Külügyminisztériumban helyezkedett el a Stratégiai és Tervezési Főosztályon elemzőként. 2010 óta a Külügyminisztérium Európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára, európai igazgató, az Európai Koordinációs Tárcaközi Bizottság titkára.

2014-ben Phd. fokozatot szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Disszertációjának témája: A kettős többség bevezetésének várható hatásai a Tanács működésére és Magyarország érdekérvényesítési lehetőségeire.[2] Több Európai Unióval foglalkozó tudományos cikk és könyv szerzője, illetve társszerzője. Legutóbbi könyve a Lisszaboni Szerződés átfogó bemutatása, amely magyar és angol nyelven egyaránt megjelent.


(http://www.hvgorac.hu/sites/portal/az_europai_unio_szerzodeses_reformja_
_az_unio_lisszabon_utan@900200_kiadvany.html)


az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.