A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

Néhány vélemény Betrix után

 

Montreál , 2016.június 26.

 

Az Egyesült Királyság  a megfelelő tárgyalások után 2018-tól távozik az Európai Uniótól.
Ebből ezer újabb változás következik: Skócia sorsa, Írország egyesítése. Gibraltár jövője - csak hogy néhányat említsek.
A következő napok nyilatkozatdömpingjével nem érdemes sokat foglalkozni, Nincs sok okos ember a nyilatkozók között. Az árfolyam változások sem lesznek véglegesek: minden csoda csak három napig tart.
Különösebb aggodalom nélkül tegyük a dolgunkat.

  • Az easyJet tudomásul veszi a csütörtöki népszavazás eredményét,amelyen az Egyesült Királyság szavazóinak többsége az Európai Unióból való távozás mellett voksolt. A légitársaság bizakodó és abban hisz, hogy a döntés nem lesz lényeges befolyással stratégiájára, képes hosszútávon is fenntartani bevételei növekedését, és osztalékot tud fizetni részvényeseinek – olvasható a légitársaság közleményében.

Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója elmondta: „Továbbra is bízunk az easyJet üzletmodelljének erejében, illetve azon képességünkben, hogy fenn tudjuk tartani sikeres stratégiánkat és magas osztalékot fizethetünk. Ma az easyJet írásban arra kérte az Egyesült Királyság kormányát és az Európai Bizottságot, hogy sorolja előre az Egységes Légiközlekedési Piac tárgyalását, mivel az jelentős hatással van a kereskedelemre és az utasokra.”

  • 15:54

Kósa Lajos az Európai Unió elégtelen bevándorláspolitikáját tartja a brit EU-népszavazáson született kilépési döntés legfőbb kiváltó okának. „Szomorúan állapítjuk meg, hogy valószínűleg annak az embernek volt igaza, aki azt a bonmot-t fogalmazta meg, hogy Európa néhány millió migráns kedvéért elveszített 64 millió állampolgárt és Európa második legerősebb gazdaságát” – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

  • 15:47

A magyar munkavállalók helyzetéről is dönteni kell hamarosan Londonban, mivel az Egyesült Királyság állampolgárai csütörtökön úgy döntöttek: kilépnek az Európai Unióból. De mégis hány magyarról lehet szó? Ruzsbaczky kolléga ennek próbált utánajárni.

  • 15:46

Példátlanul meredek ívben romlottak pénteken Nagy-Britannia államadós-kockázati mérőszámai, miután a brit EU-tagságról tartott népszavazáson a kilépést pártolók győztek. Londoni elemzői vélemények szerint jelentős az esélye annak, hogy a brit gazdaság egy éven belül recesszióba kerül.
A Markit Financial Information Services piaci információszolgáltató cég pénteki kimutatása szerint a brit szuverén törlesztési leállás kockázatára köthető piaci biztosítási csereügyletek (CDS) középárfolyama 56 bázispontra ugrott a londoni piacon a 33 bázispontos előző esti záróról. Ez azt jelenti, hogy egységnyi, tízmillió dollárnak megfelelő névértékű brit államkötvény piaci csődbiztosítása most 56 ezer dollárba kerül az irányadó ötéves lejáratra, 23 ezer dollárral – 70 százalékkal – többe, mint egy nappal korábban.
Ilyen mértékű napon belüli CDS-drágulásra még nem volt példa a Markit londoni elemzői szerint. (MTI)

  • 15:33

A brit népszavazás eredménye nem tragédia, hanem olyan valóság, amelyre a többi európai uniós tagországnak gyorsan reagálnia kell – jelentette ki Robert Fico pénteken Rimaszombatban. A szlovák miniszterelnök kifejtette: az EU lakosságának óriási része elutasítja az unió migrációs politikáját, és nagy az elégedetlenség az EU gazdaságpolitikájával is, „ezért csak rajtunk, az unió többi tagországán áll, találunk-e elég erőt annak kimondásához, hogy az EU politikájának alapvető változásokon kell átmennie”. (MTI)

  • 15:21

A Brexit  kedvezőtlenül befolyásolja a brit gazdaság legtöbb ágazatát,mert lassul a gazdasági növekedés, romlanak a beruházási kilátások, és bizonytalan, hogy London szempontjából miként alakulnak majd az EU-val az új kereskedelmi megállapodások – írta elemzésében a Fitch Ratings.
A nemzetközi hitelminősítő megerősítette, hogy korábbi döntésének megfelelően a Brexit miatt felülvizsgálja Nagy-Britannia hitelbesorolását. A Brexit „várhatóan mérsékelten negatívan befolyásolja majd az ország adósi besorolását” – olvasható az elemzésben, amely szerint "az egyes gazdasági alágazatok besorolását csak korlátozottan érintheti a népszavazás eredménye".
A Fitch-elemzés készítői azzal számolnak, hogy „a Brexit miatt bizonyos pénzügyi üzletágak áttelepülhetnek az EU-ba”. „Ez csorbítja Nagy-Britanniának mint a világ eddigi egyik nemzetközi bankközpontjának szerepét”.
A Fitch Ratings és a Moody's 2013-ban megvonta Nagy-Britanniától a legmagasabb, „AAA” szuverén adósbesorolást, egy fokozattal rontotta azt, bár akkor még nem elsősorban az EU-tagsággal kapcsolatos kétségek, hanem a kedvezőtlennek ítélt brit államadósság-folyamatok miatt.
A harmadik nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's idén április végén megerősítette ugyan a hosszú és rövid futamidejű brit államadósság lehetséges legjobb, „AAA/A-1 plusz” besorolását, de érvényben hagyta a negatív kilátást. A Brexit miatt az S&P pénteken jelezte: nem tartható Nagy-Britannia jelenlegi, legmagasabb szintű hitelminősítése. (MTI)

  • 15:05

Végtelenül szomorú!! Ez a szakítás, válás mindannyiunknak szegénységet erőtlenséget jelent!! Azok a politikusok, akik az uniót vezetik, és nem voltak képesek lelkesíteni, összetartani, a közös utat megtalálni, azok kudarcot vallottak! A csatát vesztett hadvezérek ne bölcs magyarázkodásba kezdjenek, hanem vonuljanak vissza!!” – írja Facebook-posztjában Böjte Csaba.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.