A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök látogatása

 

Montreál , 2014. május 16

ottawa.katolikus.ca/hirek

 

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök 2014. május 9 és 26. között lelkipásztori látogatást tesz Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban.

MÁJUS 12-14, MAGYAR PAPI TALÁLKOZÓ KANADÁBAN
KMPE - Dr. Cserháti Ferenc a külföldi magyar lelkipásztori szolgálat ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök 2014. május 9-27 között lelkipásztori látogatásra érkezett Észak Amerikába.
A lelkipásztori látogatás keretében május 12-14 között a Kanadai Magyar Papi Egység találkozója Ancasterben lett megtartva, ahol a püspök atyát 1 diák-kórus és 11 lelkipásztor Kanadából, valamint 4 lelkipásztor az Egyesült Államokból köszöntötte. A papi összejövetelen a magyar egyházközségek életéről számoltak be az atyák. Ez évben is Cserháti püspök atya lelkipásztori útját úgy Kanadában mint az Államokban imáink kísérje.

Forrás: http://ottawa.katolikus.ca/hirek/287/majus_12-14_magyar_papi_talalkozo_kanadaban

A főpásztor május 9-én érkezik Kanadába, Montreálba, ahol május 11-én a Hivatások Világnapján, a Magyarok Nagyasszonya Plébánián ünnepi szentmisét mutat be, melynek keretében a bérmálás szentségét is kiszolgáltatja.
Cserháti püspök május 15-én elutazik az Amerikai Egyesült Államokba, Detroitba. ahol püspöki szentmise keretében kiszolgáltatja a bérmálás szentségét. A szentmisét követő fogadáson találkozik a magyar hívekkel és meghívott vendégekkel
Május 17-én Cserháti püspök elrepül Torontóba, ahol a magyar jezsuiták látják vendégül. Másnap, május 18-án, vasárnap délelőtt 11 órakor püspöki szentmisét mutat be és bérmál a torontói Szent Erzsébet magyar templomban. Ezt követi egy fogadás és ebéd, ahol az egyházközség híveivel találkozik.

Május 19-én a reggeli szentmisét követően meglátogatja Dr. Miklósházy Attila ny. püspököt Pickeringben. Május 20-án, kedden átrepül Calgaryba, ahol Molnos László, az egyházközség képviselő testületének világi elnöke fogadja. Néhány napig az Árpád-házi Szent Erzsébet Magyar Plébánia vendége, ahol május 23-án, pénteken Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú emléknapján, ünnepi szentmisét celebrál és kiszolgáltatja a bérmálás szentségét. A szentmise után a fogadáson találkozik az ott élő magyar hívekkel.

Május 24-én, szombaton érkezik meg a winnipegi Páduai Szent Antal Magyar Plébániára. Itt másnap, május 25-én, vasárnap 11 órakor szentmisét mutat be és ezt követően a plébánia hívei az egyházközség nagytermébe várják. Május 26-án Winnipegből Torontón át Münchenbe érkezik, ahonnan június 2-án utazik haza Budapestre.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.