A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

Hogy is volt, mi is lesz?

Montreál , 2015. január 14.

Dr. Pungur József

Visszatekintés és előre nézés

Visszatekintve nemcsak az elmúlt évre, hanem a 25 évre is, nyilvánvalóvá vált, hogy a színüket kaméleonszerűen változtató ballib oldal - melyet nyugat felkarolt - nem ok nélkül, mert tudták, hogy ezekkel lehet bizniszelni. S nem csalódtak hiszen - a Kádár után lerobbant országot ezek teljesen tönkretették (privatizáció, kiárusítás, kölcsönfelvétel, iránytalanság, kívül rekedtek fumigálása, etc.). 

A kezdeti politikai káoszból az Orbán Viktor vezette Fidesz emelkedett ki, miután levetette SZDSZ-es ifjúsági csoportját és átment egy nagy átalakuláson: a nemzeti érdekek képviselete melletti kiállás, és ezzel betöltötte a politikában tátongó űrt. Ám ezt – kezdetben óvatosan és a Nyugatnak is elfogadható módon tette Orbán Viktor első korányzása idején (1998-2002). A Medgyessy-Gyurcsány-Gordon kormányok idején Orbán látta meg, hogy a nyugati eladósító rabszolgaságával szakítani kell, mert ebben elvész az ország és a magyarság.
Orbán Viktor második kormánya (2010-2014) lázas sietséggel állította át az országot a sajátos nemzeti vonalra. Kapott ezért elég támadást az EU-tól. Mindezt túlélte, s olyan belpolitikát csinált, ami magáért beszél (kettős állampolgárság, alkotmány, rezsicsökkentés, fizetések emelése, építkezések, stadionok, munkanélküliség csökkentése, etc.).

Orbán Viktor harmadik kormányát (2014 –) már az USA vette kezelésbe –  annak menesztése érdekében. Az ok: keleti nyitás, oroszokhoz való közeledés, magyar nacionalizmus erősödése, bankok, multik adóztatása, sajátos magyar „illiberális” út, etc.

Orbán Viktor elleni hadjárat mögött az igazi ok lehet a megkövült trianoni világ változtatásának veszélye. Míg Európa átalakult (új nemzetek, határok változtak, etc.) - addig Trianon probléma maradt változatlanul. A Szovjet ezt szőnyeg alá söpörte, s hatalmilag elfojtotta. 1990 után megnőtt a változtatás veszélye, főleg Magyarország lényeges szerepvállalása miatt a Vasfüggöny merész lebontásában, s a két Németország egyesülésében, valamint a Ceausescu diktatúra összeomlásában. Az USA diplomáciailag mindent megtett, hogy ez ügyben semmi se változzon főleg a kis-antant követelésére. S lám egy ügyes propeller-nyakkendős diplomata sikeresen hibernizálta a magyar vezetést. „Nem kell semmit tenni, hiszen az EU majd mindent megold”. És semmi sem oldódott meg! – sőt megnőtt a magyarellenesség körülöttünk!

Orbán Vikor harmadik kormányzása felismerte azt, hogy Nyugattól éppen úgy nem várhat semmiféle segítséget a magyarság mint Horthy idején. Hiába kilincseltek Nyugaton 15 évig – süket fülekre találtak. Ezért a magyar kormányok 1936-tól kezdve Németország mellé álltak, s tőle várták Trianon megoldását, s nem is eredményelenül sőt nemzetközi elismeréssel! Orbán Viktor tehát új partnert keresett és talált Putinban, akinek problémái vannak többek között Ukrajnával, Romániával. Mindezekkel nekünk sem felhőtlen a viszonyunk! Nem valami ilyesmi is állhat Orbán Viktor leváltási kísérlete mögött, amellett, hogy illiberális politikája egyre vonzóbb?
A kísérlet meg fog történni, de nem az ukrán “Majdan-i séma” szerint, mert ehhez nincsenek adott feltételek Magyarországon. Vagyis nincs senki a ballib mezőnyben, aki karizmatikus, effektív és széles körben elfogadott vezető lehetne. A puccs – ha lesz, az a Medgyessyt símán elmozdító 2004-es séma szerint fog valószínűleg megtörténni. Azaz a Fidesz legfelső vezetésén belül a parvenük között fognak keresni és találni olyanokat – ha ugyan már nem találtak – akik Orbán Viktort majd csendesen hátba döfik. Mintha látni lehetne olyanokat, akiknek a megszerzett gazdagság mellett talán már a legfelsőbb hatalomra fájna a foga? Orbán Viktor saját körén belül ma még mindenkiben megbízik, hogy rájuk számíthat, és ha kell, megmentik őt, programját és az országot – legalább is a kamerák előtt – remélve, hogy csak ott! A nép tudatalattija, mintha érezné, lehet, hogy rövidesen sorsdöntő események sorozata előtt állunk?

Boldogabb Újévet Magyarok!

2015 Újév    


 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.