A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

Ha hallgattak volna...

 

Montreál, október 4.

Surján László/MHL

Ismeretes a latin mondás, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. A szocialisták nem hallgattak, pedig jobban tették volna. Igen izzadságszagú az igyekezetük, hogy a Fideszt abortusztilalmat követelő pártnak tüntessék fel. Ez ugyan nem lenne tragédia, sőt, viszont az abortusz mentes Magyarország felé nem a tilalom vezet. Hanem épp a gyermekbarát társadalom, s az olyan buta nyilatkozatok elkerülése, mint amivel az MSZP előállt.

A kiindulás Kövér László felszólalása volt:

Az Országgyűlés elnöke a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének nemzetközi konferenciáján, a Parlament felsőházi termében mondta azt, hogy a gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze, a gyermekvállalás pedig nemzetstratégiai kérdés. Kövér László Az élet ajándék című rendezvényen indokoltnak nevezte, hogy a gyermeknevelés költségeihez adókedvezménnyel vagy családi pótlékkal járuljon hozzá az állam, a gyermekeket nevelők ugyanis - érvelt - a közösségtől vesznek át terheket a jövő érdekében.

Erre nyilatkozott az MSZP a következő otromba módon:

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja és Kormos Kata szóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében erre reagálva azt írta, Kövér László "csúnyán lebukott". Az Országgyűlés elnöke hogyan képzeli, hogy bármilyen demokratikus hatalom megmondja a családoknak, hány gyermeket hozzanak, vagy ne hozzanak a világra? - kérdezték.

Szerintük ez a hozzáállás nem egy demokrácia iránt elkötelezett ember értékrendjét rajzolja ki, "hanem egy akarnokét". Úgy látják, a Fidesz célja, hogy mindenáron növelje a csökkenő magyar népességet, "ez azonban nem úgy megy, mint ahogy Kövér, Soltész, Harrach, vagy Varga urak elképzelik"; "a nő nem egy szülőgép, a család nem egy gyermekgyár, amit a központi hatalom kapcsolója irányít".

Ugye egy gyermek is látja, a szocialisták félreértelmezik, torzítják Kövér szavait. Amit azután élesen támadnak. Régi módszer, de felismerhető. Ekként inkább ők buktak le, mint krónikus hazudozók.

(Az idézetek a Népszabadságból valók, mi nem akarunk mást a szájukba adni, mint amit mondtak. Elég öngól így is.)

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.