A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

A vörös csillag védhetetlen és magyarázhatatlan

Montreál, június 29.

Bayer Zsolt

"Nincsen bocsánat annak, aki vörös csillagot visel és véd és tisztel. A strasbourgi Nemzetközi Bíróságnak sincs. Mert a történelmi ismeretek hiánya, a földhözragadt ostobaság és a hátborzongató cinizmus nem mentség semmire" - írja mai álláspontunkban Bayer Zsolt, aki a Civil Együttműködési Tanácskozással (CET) együtt arra buzdít, hogy közadakozással "dobjuk össze" a vörös csillag viselésének tiltása miatt hazánkra kirótt 6500 eurós büntetést. A civilek vállalják a gyűjtést, s az összeget tízcentesekben, zsákban kívánják átnyújtani a bíróságnak. "A horogkereszt mellett a vörös csillagot is örökre száműzni kell az emberiség jelképei közül. És bár a nemzetközi jog kötelez, mi, polgárok befizetjük a bírságot, ezzel is példát mutatva a vörös csillagosoknak" - szól a CET felhívása.
Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) 2011. november 3-án Strasbourgban  hozott ítélete olvasható a cikk alatt.

Aki vörös csillagot visel, tisztel és véd, az nem tudja, mit cselekszik. S ha tudja, annál fertelmesebb.

Aki vörös csillagot visel, az igent mond minden népirtásra. Az ott van lélekben a Lenin-fiúk között, ott ül a páncélvonaton Szamuelyvel, Lukáccsal és a többivel. Az akasztat éppen a faluban boltost, plébánost, kulákot. Aki vörös csillagot visel, az Csernyvel járja a budapesti éjszakát, és a Dunába lövi Hollánékat. Mert a Dunába is ezek lőttek először embereket.

Aki vörös csillagot visel, az a jakobinusok, bolsevikok rokona. S ha azoké, akkor a náciké is.

Aki vörös csillagot visel, az ott áll a kivégzőosztagban Jekatyerinburgban, és lövésre emeli fegyverét. A célkeresztben áll II. Miklós cár, Alexandra Fjodorovna cárné és gyermekeik: a huszonhárom éves Olga, a huszonegy éves Tatyjana, a tizenkilenc éves Marija, a tizenhét éves Anasztaszja és a tizennégy éves Alekszej cárevics. Aki vörös csillagot visel, az ott áll az Ipatyev-ház pincéjében. És meghúzza a ravaszt. Aztán kiviszi a holttesteket a közeli erdőbe és savval lelocsolja őket. Kettőt eléget, a többit elássa. Aki vörös csillagot visel, az utána az egészet letagadja. Azt mondja, hogy a cárt kivégezték, de az asszonyt és a gyerekeket "biztonságos helyre szállították".

Aki vörös csillagot visel, az abban hisz, hogy a fejlődés záloga az osztályharc és az ölés. Az elméleti síkon is hisz a gyilkolásban - az-után meg is cselekszi. Az osztályalapon irt ki tömegeket.

Aki vörös csillagot visel, az ott ül a tárgyalóasztalnál Ribbentrop mellett, és aláírja éppen a szerződést Lengyelország feldarabolásáról. Aki vörös csillagot visel, az hátba támadja az élet-halál harcot vívó lengyeleket keletről, mert aki vörös csillagot visel, az hullarabló. Az ott áll a katyni erdőben, az NKVD keretlegényei között, és tömegsírba lövi a lengyel tiszteket és értelmiségieket. Több mint húszezer embert. Aztán az egészet letagadja, és a nácik nyakába varrja. Mert aki vörös csillagot visel, az gyáva  is, nem csak rohadt gyilkos.

Aki vörös csillagot visel és véd és tisztel, az bűnrészes hétmillió ukrán rettenetes éhhalálában. Közülük hárommillió gyermek volt. A Holodomor igazi genocídium. Sztálin népirtása. S amíg a lengyel-ukrán rendezésű foci Eb-n a válogatottak egymásnak adják a kilincset Auschwitzban, egyetlenegy sem vette a bátorságot, hogy ellátogasson az ukrán áldozatok emlékhelyére. Pfuj.

Aki vörös csillagot visel és véd és tisztel, az tömeggyilkos. Lélekben mindenképpen az - és ha tehetné, hát megtenné újra és újra és bármikor. Az ott van a Kolima mentén, valamelyik lágerben, és éppen "komárkival" bünteti az elítéltet. Bekeni lemeztelenített testét vérrel, kikötözi, és hagyja, hogy a szúnyogok halálra csípjék. Ha két napig tart, hát két napig tart. Megérdemli a rohadt burzsoá.

Aki vörös csillagot visel, az a kambodzsai népet irtja ki épp. Az Maóval őrjöng a "kulturális forradalomban", és kivégez embereket azért, mert szemüveget viselnek. Aki vörös csillagot visel, az a berlini falat emeli fel most is, és lelövi a menekülőket. Aki vörös csillagot visel, az testi-szellemi nyomorúságban tart embermilliókat az ESZME nevében. Az Ceausescuval rombolja le az erdélyi falvakat. Az Rákosival pusztítja a magyarokat. Az most hívja be Kádárral a szovjeteket.

Nincs bocsánat annak, aki vörös csillagot visel és véd és tisztel.

A strasbourgi Nemzetközi Bíróságnak sincs. Mert esetünkben a történelmi ismeretek hiánya, a földhözragadt ostobaság és a hátborzongató cinizmus nem mentség semmire. S nekünk azért kell összeadni a büntetést, hogy az állam ne máshonnan vegye el ezt a júdáspénzt.

Mert az államnak muszáj lesz kifizetnie, bármennyire is felháborító ez az egész. És úgyis a mi pénzünkből fizetné ki. Hát akkor rakjuk össze centenként, és a lehető legnagyobb megvetéssel hajítsuk a sok elhülyült nyugati ítész lába elé: tessék, nesztek!

S még hozzátehetjük: reméljük, sohasem kell a bőrötökön megtapasztalnotok, mi is az a vörös csillag, ti nyomorultak.

Nyertek a magyar kommunisták: szabad a vörös csillag!    

Strasbourg - Bár a jelkép használata rossz érzeteket kelthet egyesekben, nem áll fenn a kommunista diktatúra visszaállításának veszélye - döntött az európai bíróság.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) csütörtökön Strasbourgban kihirdetett ítélete szerint megsértették Fratanolo János, a Magyarországi Munkáspárt 2006 tiszteletbeli elnöke szabad véleménynyilvánításhoz való jogát, amikor jogerősen elmarasztalták vörös csillag viselése miatt. Az Európa Tanács által létrehozott bírói testület testület az ítéletben utalt arra, hogy az eset elbírálásakor ugyanazok a megfontolások vezették, mint egy másik munkáspárti politikus, Vajnai Attila esetében, akinek ügyében 2008-ban hasonló ítéletet hoztak.

Az EJEB ezért elsősorban akkori érvelésének felidézésére szorítkozott. Így megismételte, hogy bár a jelkép nyilvános használata rossz érzeteket kelthet a kommunizmus múltbeli áldozataiban és hozzátartozóikban, semmilyen arra utaló jel nincsen, hogy reálisan fennállna a kommunista diktatúra visszaállításának veszélye. Márpedig elsősorban ez utóbbira hivatkozva lehetne érvényesíteni a tilalmat.

Megerősítette a bíróság azt a véleményét is, hogy a vörös csillagra vonatkozó magyar tilalom túlságosan széles körű, mert olyan esetekben is lehet rá hivatkozni, amikor a jelkép használatának korlátozása nem megalapozott. Ennek a jelképnek többféle jelentése lehet - mutatott rá az ítélet. A bíróság összesen 6400 euró megfizetésére is kötelezte a magyar államot nem anyagi kártérítésként és Fratanolo kiadásainak megtérítéseként.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.