A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

Az Európai Parlament támogatásáról biztosította a magyar soros elnökséget

Montreál, január 21.

Strasbourg, 2011. január 19.
Pálmai Tamás  MHL

A magyar néppárti képviselőcsoport sajtóközleménye     


A magyar néppárti képviselőcsoport üdvözli, hogy a magyar soros elnökség programjának mai európai parlamenti bemutatásán a képviselők egyöntetű támogatásukról biztosították a magyar kormányt az "Erős Európa" elnökségi program végrehajtásában. A magyar néppárti képviselőcsoport egyúttal ismételten elutasítja a médiatörvénnyel kapcsolatban felhozott és már több alkalommal megcáfolt alaptalan vádakat.

A felszólalók különösen a gazdasági növekedésre, a pénzügyi stabilitás megerősítésére, a munkahelyteremtése és a versenyképesség fokozására irányuló elképzeléseiről fejezték ki támogatásukat a soros elnökség felé. Számos képviselő dicsérte az Európai Roma Stratégia kialakításával és Horvátország csatlakozási folyamatának mielőbbi lezárásával kapcsolatos elnökségi törekvéseket. A vitában több képviselő, többek között Martin Schulz szocialista frakcióvezető is megnyugtatónak nevezte, hogy a magyar kormány stabil belpolitikai támogatással rendelkezik, így elkerülhetőek a múltban több elnökség esetén begyűrűző belpolitikai válságok. A magyar néppárti képviselőcsoport szerint az elnökségi programmal kapcsolatos hozzászólások egyértelműen demonstrálják az Európai Parlament támogatását az "Erős Európa" program végrehajtása iránt. Ez a támogatás siker Magyarországnak és siker Európának is.

A magyar néppárti képviselőcsoport ismételten visszautasítja a vitában a médiatörvénnyel kapcsolatban felhozott és már több alkalommal megcáfolt alaptalan vádakat. A megalapozatlan vádaskodás ugyanis az Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú ügyek alaposabb megtárgyalását akadályozták.

A magyar néppárti képviselőcsoport  üdvözli, hogy a mai plenáris ülésen józan, és Európa jövőjét középpontba helyező vita alakult ki. A felszólalók  többsége  által tanúsított magatartás egyértelmű jele annak, hogy az Európai Parlament együttműködő partnere kíván lenni a magyar elnökségnek, összhangban a soros elnökség Parlament-barát hozzáállásával.

A magyar néppárti képviselőcsoportot büszkeséggel tölti el, hogy a vitában Kósa Ádám, az Európai Parlament első siker képviselője, Járóka Lívia, az EP egyetlen roma származású képviselője, valamint Tőkés László erdélyi magyar képviselő, a magyar néppárti képviselőcsoport tiszteletbeli elnöke is felszólalhatott.

Hisszük, hogy egy erős Európa megteremtése, a kontinens és Magyarország felemelkedését hozza. Bízunk a magyar soros elnökség és az "Erős Európa" sikerében.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.