A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

Multikulturális búcsú a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközségben

Montreál, otóber 3.

Ádám Christopher

Színes, hangulatos és multikulturális búcsút rendezett a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség 2010 október 3-án, amelyen több mint négyszázan vettek részt a helyi magyar és egyéb közép európai közösségekből.

A szentmisét Androvich Tamás plébános celebrálta, a helyi ukrán, német és szlovén papok közreműködésével. Tamás atya elmondta, hogy a közép európai nemzetek időnként feszültségekkel teli közös történelmük ellenére, van lehetőség a békés együttélésre és az együttműködésre, mint ahogy a montreáli búcsú és multikulturális fesztivál is ezt bizonyítja.

A misét követő fogadáson többek között jelen volt Kathleen Weil, a québeci bevándorlási miniszter, valamint Anie Samson, Villeray-Saint-Michel-Parc Extension kerületi polgármestere, a montreáli lengyel főkonzul M. Tadeusz Zylinski, az ottawai nagykövetség részéről pedig Király Tamás első titkár, valamint Helyes Imre konzul és felesége képviselte a Magyar Köztársaságot.
A tisztelt vendégek között volt Mary Deros, Membre du comité exécutif, responsable des communautés d'origines diverses, képvilete M.Tremblay polgármestert és a federális immigratios minister, Mr. Jason Kenney képviselője, Mr. Nahed Koussa.

 

 

A búcsún időnként alig lehetett mozogni, úgy megtelt a templom parkolója és az Ifjúsági Otthon melletti óriás sátor.

A különböző közép-európai nemzetek egy-egy sátorban mutatták be hagyományos konyhájukat, így ebédelhettünk egyszerre céklalevest, pierogit, gulyáslevest, palacsintát, debrecenit és sült húst.

A búcsún volt élő zene és szórakoztató műsor is.

Felléptek a montreáli magyar Bokréta, Gyanta és a Kardinál együttesek, a szentmisén pedig az ÚtKERESZTeződés szolgáltatta a gitáros zenét.

A kurátorok, a nőegylet, a szombati magyar iskola, a cserkész-csapatok, valamennyi egyházközségi csoport és-természetesen-a plébános munkája és szorgalma tette lehetővé az idei búcsút, mely azt  mutatja hogy továbbra is dinamikus és élő közösség a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség.

 

 

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.