A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

"Orbánia" Magyarországon

Montreál, április 15..


Surján László Magyar Hon-Lap szerkesztője szavai a választást követő napon:

"Ha kinyitod lapunk főoldalát, tudod: http://mkdsz.hu, a Te Deumot hallgathatod meg. Van miért hálát adni, s a keresztény embernek van kinek.

Nem volt még arra példa, hogy egy politikai erő az első fordulóban megszerezze a kormányzáshoz szükséges többséget. De a kampánynak még nincs vége, 57 mandátumról még dönteni kell. Ez a döntés pedig megszabja a még ki nem adott listás helyek megoszlását is. Az ötvenhét körzetből 56-ban vezetünk. Nekem, aki kamaszként egy életre meghatározó emléket kaptam 1956-ban, az 56-os szám bizony egyértelmű tartalmat hordoz. Igen, a Fidesz-KDNP forradalomra készül. Vértelenre, sikeresre. A tisztesség forradalmára. Az erkölcs forradalmára. Egy új, emelkedő Magyarország megteremtésére.

A múlt eltörlésére. Mindez lehetséges, ha akarod. Ha tudod: kis támogatás kis változás, nagy támogatás nagy változás."

Pártok eredménye %-ban az első forduló után
: MSZP 19%;  Fidesz 53%; Jobbik 17%, MDF(demokrata forum) 3%,
LMP (Lehet más a politika) 7%; CM (nem tudom mit jelent) 1% -

Orbán Viktor: Ez a győzelem Magyarországé!
2010. április 11.
Magyar-Hon-Lap

Soha ennyien nem dolgoztak, nem szorítottak, nem imádkoztak ennyit a közös sikerért - fogalmazta meg köszönetét Orbán Viktor a választások éjszakáján a budapesti Vörösmarty téren a párt szimpatizánsai ezreinek jelenlétében, hozzátéve, "köszönöm a határon innen és túl élő nemzettársainknak", gratulálva a "történelmi eredményhez".

. A Fidesz nyerte a választást

Ez a győzelem nem a Fideszé, ez a győzelem Magyarországé, az önöké - fogalmazott a párt elnöke. Mint mondta, a magyarok elkezdtek írni egy mondatot '56-ban és 90-ben. Ítéletet mondtak egy korszak fölött, csakúgy mint most. "A mai napon Magyarország polgárai leadták a szavazatukat magukra, és győztek" - emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: "Magyarország legyőzte a reménytelenséget".

Az előttünk álló feladat, hogy befejezzük ezt a mondatot, hogy Magyarország felemelt fejjel térjen vissza - mondta Orbán Viktor. Be kell bizonyítani, hogy nem fellángolás volt a mai eredmény - tette hozzá. A Fidesz elnöke szerint a 2010-es évnek is be kell vonulnia a történelembe. "Minden idegszálammal érzem, hogy életem legnagyobb feladata előtt állok, de ez a feladat megoldható." A Fidesz elnöke kijelentette: minden magyar emberre szükség van, mi a hűség emberei vagyunk.

A szikár, prózai tény az, hogy ezt a választást megnyertük - mondta el vasárnap Orbán Viktor. A Fidesz KDNP Magyar Polgári Szövetség elnöke elmondta: nem szokványos választást nyertünk meg. "Ne ijedjünk meg: történelmi választás volt. A történelem nagy úr, de ha ad, akkor bőven ad". A Fidesz vezetője elmondta: kellő szerénységgel és alázattal kijelenthetjük az első forduló után, hogy a kormányalakításhoz többség megvan. Orbán közölte azt is: az eredmény nem bizonytalan, nem kétséges, egyértelmű népakarattal van dolgunk, Magyarország polgárai mélyreható változást akarnak." Orbán leszögezte: tudjuk hogy a változások történelmiek, ezért nem kétséges, hogy az elvárások is azok. "Nem fogunk megrettenni, csak mert a kihívás óriási.

Soha ennyien nem dolgoztak, nem szorítottak, nem imádkoztak ennyit a közös sikerért - fogalmazta meg köszönetét Orbán Viktor a választások éjszakáján a budapesti Vörösmarty téren a párt szimpatizánsai ezreinek jelenlétében, hozzátéve, "köszönöm a határon innen és túl élő nemzettársainknak", gratulálva a "történelmi eredményhez". Ez a győzelem nem a Fideszé, ez a győzelem Magyarországé, az önöké - fogalmazott a párt elnöke. Mint mondta, a magyarok elkezdtek írni egy mondatot '56-ban és '90-ben. Ítéletet mondtak egy korszak fölött, csakúgy, mint most. "A mai napon Magyarország polgárai leadták szavazatukat magukra, és győztek" - emelte ki Orbán Viktor, "Magyarország legyőzte a reménytelenséget".

"Hány, de hány hetet, hónapot évet keseregtünk együtt végig, hogy amit látunk, az a mi hazánk?" - tette fel a kérdést Orbán. Úgy látja, "készen állunk a feladatra", utalt a választást követő, várható kormányalakításra a pártelnök. A választás éjszakáján az ünneplésé a főszerep - szögezte le -, de hozzátette, szerénynek és alázatosnak kell maradni. Végül felhívta a figyelmet: ahol még nyitott a választás, két hét múlva legalább ennyien járuljanak az urnákhoz.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.