A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

Kanadai magyarok Keszthelyen 

Montreál, szeptember 25.
Mailáth Mária

A kiállítás rendezői

A Kanadai Magyar Művészek Kollektívája (KMMK) 2009. szeptember 5-én a keszthelyi Festetics-kastély Hintómúzeumában nyitotta meg Re:InSitu címmel, a kortárs kanadai-magyar művészek kiállítását.

A kiállítást megnyitotta és köszönetet mondott Dr. Czoma László, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója, méltatva a kanadai magyar kapcsolatok kulturális oldalát, amit ez a kiállítás is segít szorosabbra kötni. Megköszönte a kanadai szervezők munkáját, és örömét fejezte ki, hogy az általa vezetett múzeum adhatott otthont ennek a szép kiállításnak. Továbbá hangsúlyozta,  mennyire szeretné, ha ez a kapcsolat a kiállítás befejeztével sem szűnnék meg és  további együttműködés lépne fel a két ország művészei között.

Andrea Blanar trilogiaja nagy sikert aratott

A kiállítást bemutatta Andrea Blanar, a KMMK elnöke és köszönetet mondott mindazoknak akik a  kiállítás létrejöttéhez hozzásegítettek. A következőket mondta:

"Tisztelt vendégek, barátok és családtagok,
A kanadai magyar művészek nevében köszönöm, hogy megjelentek és támogatták ügyünket. 

 

Torma Anna csodálatos alkotása

Köszönetünket fejezzük ki

-Dr. Csoma László, a Helikon Kastély Múzeum igazgatójának és Bernáth Annamária titkár szeretetteljes fogadtatásáért, támogatásáért és a műszaki csoport segítségéért.
Köszönjük anyagi támogatóinknak, hogy segítségükkel álmaink valóra válhattak:

- Csák Ferenc államtitkár úrnak és Rodé Eszternek,
- Őexelenciája, Dr. Vastah Pál magyar kanadai nagykövetnek, valamint feleségének Fenyvesi Erzsébetnek, akik kezdeményezésére jött létre a kiállítás Szentendrén és itt Keszthelyen.
- A Quebeci Kulturális Miniszternek, az Emigrációs és Multikulturális Miniszternek és a Gazdasági Fejlesztési Miniszternek.

 

A mai megnyitón a kanadai magyar nagykövet által adományozott bort szolgáljuk fel, valamint a Vilmos Ferenc

borpince adományát.

A kiállítás sokévi kitartó munka eredménye és a jószívű adakozók, kanadai barátok és montreali magyar egyesületek közös munkája.

 

A látogatók

Az önfeláldozó kanadai magyar művészek, és támogatóik számos tagja jelen van ma, kérem lépjenek előre,
A keszthelyi kiállítás kurátorai, Dr. Mary Keczan Ebos, Judith Kulgerman voltak, Ciamarra Júlia a koordináló a helyi szervezőkkel. Nekik külön köszönet az egyhetes komoly munkáért. Lengvári Christine kinek családja keszthelyi származású, Miklós Rogan, Alex Brzezinski, Barbara Tekker, Mária Mailáth a Magyar Krónika szerkesztője és Tony Kéz. Köszönjük megjelenésüket, és kívánunk kellemes látogatást."

Ezt követően a vendégek a finom borok és a finom"hazai" pogácsa kóstolgatása mellett indultak meg a a kiállítás látogatására.

 

A megnyitó résztvevői

A megnyitóra 14 montreali barát érkezett Keszthelyre, együtt örülve a művészekkel és kimutatva együttérzésüket, ezen a szép napon.

A csoport további programjában Magyarországon még három borpince látogatása volt, majd átlépve Horvátországba, ott a tengerparton végig utazva élveztük a gyönyörű Adria partjait, annak kellemesen simogató vízét és tájait.

 

 

A megnyitó résztvevői

Erről az útról következő számainkban olvashatnak majd, sok képpel tűzdelve, mert megőrizzük a 18 nap felejthetetlen emlékét.

 

 

 

 

 

A megérkezés Ferihegyre - igy kezdődött

Keressék fel lapjainkat a következő számokban, hogy velünk utazzák végig ezt a szép utat.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.