A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

 

Bravo 4 For Dance!   

Montreál, július 10.
Forrás:www.zene.hu - Bíró Zsolt-[2009.07.08.]

A magyar táncegyüttes remek teljesítménnyel 3 világbajnoki címet szerzett a rangos világversenyen, a Dance World Cup-on.
New York és London után 2009-ben Montrealban rendezték meg a Táncvilágkupát. A mezőny 2500 főből állt. Ghánától Japánig, Lengyelországtól Mexikóig voltak nevezők, természetesen rengeteg amerikai és kanadai indult. 

Az eseményre a 4 for Dance   nevezését három kategóriában - folk-, step- és showtánc -, 4 versenyszámmal fogadták el és minden kategóriában ahol nevezett, világbajnok lett. Sőt, showtáncban a "b" produkciójuk is elvitte a 2. helyet.

Először nem figyeltek a magyarokra

Az ismeretlen európai induló csapat első produkciója szórványos köszöntő tapssal kezdődött, de már ekkor megnyerték a zömmel kanadai és amerikai közönséget, utolsó versenyszámuk után pedig 5 percen át felállva tapsolt és ovációban tört ki a közönség a zsűrivel együtt.

A legnagyobb meglepetés az eredményhirdetésen volt, ahol a már két világbajnoki címet bezsebelt társaságot hívták a színpadra showtánc kategóriában ezüstéremmel, majd az aranyérem átvételére is a 4 For Dance-et szólították a "Csillag születik"-ben megismert és a BBC-n is már bemutatott westernes koreográfiával.

- Fárasztó úton vagyunk túl, mert a magyarországi fellépéseink miatt mindössze 6 napunk volt rá, hogy bemutatkozzunk és versenyezzünk is. New Yorkban szállt le a repülőgépünk, ahova egy amerikai producerrel való személyes találkozás miatt kellett elmennünk. Ezután autóval indultunk Montrealba, ahol a montreali magyarok bizottságának házában lakhattunk. Később együtt vonultunk fel a kinti magyarokkal Kanada nemzeti ünnepén - számolt be elsőként a zene.hu-nak Bárány Kristóf, a szenzációs négyes tagja.

A résztvevők nagy száma miatt nagyon kevés próbára volt idő. A szervezők megadták a tiszteletet a messziről jött versenyzőknek, de különösebb figyelemben nem volt részük. Ez nem esett jól a srácoknak, de a végére besöpörték a megérdemelt figyelmet is. A közönség az első produkció kezdésénél szórványos tapssal jelezte, hogy figyelnek, az utolsó kategóriában pedig már óriási ovációval fogadták a színpadralépést is.
- Nagyon hálásak vagyunk a montreali magyar közösségnek is a segítségükért. Ez a siker legalább akkora, mint  a májusi BBC-n való szereplés,  amikor tízmilliónál is több néző előtt mutathattuk meg magunkat. Tervezzük az Amerikának való bemutatkozást is, ezért tárgyaltunk New Yorkban és Kanadában is a Centaur színházzal - mondták a fiúk.

Az esemény fő támogatója az UNESCO és a Táncvilágtanács volt, a zsűri pedig olyan neves táncosokból állt, akik Beyonce és Britney Spears táncosai vagy a Cirque du Soleil tagjai illetve korábbi táncvilágbajnokok. A táncvilágkupát jövőre Párizsban a Moulin Rouge-ban rendezik meg, ahová a fiúk címvédőként térhetnek vissza.

- Jelenleg az országot járjuk, meghívásokat fogadunk el. Augusztusban Edinburgh-be megyünk az edinburghi Fringe fesztiválra, ami a világ legnagyobb ilyen jellegű fesztiválja - zárta Kristóf. 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.