A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 

 

 

 

Liam Dougherty a Montreal Fringe Festival-on. 

Montreál, június 12.
Andrea de Gosztonyi

Műkorcsolyázás kislányoknak való.

Írta, rendezte, előadja  Liam Dougherty.
Június 12, 13, 19, 20, 2009 este 8-kor.
McConnell Arena (McGill  University) 3883 University Str.

A Műkorcsolyázás kislányoknak való, című előadás a műkorcsolyázók érdekes és mozgalmas életéről szól. Liam, a 2003-ban rendezett Országos Ifjúsági jégtánc nyertese, ma már nem folytatja korcsolya karrierjét versenyszerűen. Ebben az egyszemélyes összeállításban a műkorcsolyázás szépségéről, egyben annak  homályos oldaláról is beszél, betekintést engedve életének elmúlt tíz évébe.

Az összeállítás szatirikus önvizsgálata a gyakran fájdalmasan, zavarba ejtő világnak, amit a versenyszerű műkorcsolyázás jelent.

Egy-egy előadás rendetlen táplálkozás, csillogás és agresszív élet jegyében játszódik.

Minthogy  a korcsolyázás zárt sportcsarnokban történik,  Liam a McGill egyetem, McConnell arénáját választotta színhelyül. Mivel jelenleg nincs jég  így az egész bemutató görkorcsolyán történik. Bizonyára ez is hozzájárul az est szatírikus hangulatához. Liam elmondta, hogy korcsolyázása egészen ártatlanul kezdődött. Tanulj meg korcsolyázni, mondta anyám. Miért ne?.. Nyolc éves voltam, semmi jobb tennivalóm nem volt, és anyám belém oltotta ezt a gondolatot. Tanulj meg műkorcsolyázni, - a hoki túl drága és veszélyes. O.K. írass be," mondtam én. És minden így kezdődött.

Comedy . English . 90min.
$9 + $2 Fringe Festival service charge. Available at www.montrealfringe.ca or 514-849-FEST

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.