A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Farsangi Bál 2008

Magyar Krónika
Montreál, január 31.
Konrád Judit

Újabb élménnyel gazdagodott a magyar közösség. Tamás Atya indítványozására a montreáli Magyar Iskola meghirdette elso álarcos FARSAGI BÁL-ját, aminek nagy reményekkel néztünk elébe. Az iskolás korú gyermekeken kívül nagy számban vettek részt a cserkészek és népitáncosok is, Paulusz Jessika és Ciamarra Nadine szervezo képessége következtében. Megint alkalom volt arra, hogy fiatalok, örökfiatalok, régi és új barátok együtt lehessenek. Külön örömünkre szolgált, hogy a közkedvelt és híres MCHawer és Tekkno együttes Budapestrol végre Montreálba is eljutott, így a bálon a zenét éjfélig ők szolgáltatták. Fellépo ruháik jól illettek zenei stílusukhoz : humorral vegyítették a folklórt és a modernet.

A jelentos számban összegyűlt résztvevok dícséretére legyen mondva : mindenki elfogadta az álarcszabályt ( akik álarc nélkül jöttek, azok vehettek a Tünde által készítettekbol az ajtónál) és sokan résztvettek a jelmezversenyen is.

Szponzoraink lehetové tették, hogy értékes nyereményekkel díjazzuk a legeredetibb, a legszínesebb, a legötletesebb, a leghumorosabb jelmezeket. Köszönet a Fairmont Meat Marketnek (szalámi), az Elite Suede Products-nak (szorme sapka és sál) és a Chateau Euro cukrászdának (torta). A gyozteseket az öttagú zsűri választotta ki : Fekete Sofie, Ferkó János, Madarász Vicky, Palkó Alíz és Várady Gyula. A ötletes jelmezek között láthattunk fáraót, hastáncoslányt (Djamillát külön felkérte az együttes, hogy a színpadon mutassa be bájos tánctudását), jelen volt Anonymus, Elvis, Zorro, Ludas Matyi, egy római katona, Hawaii lányok, Tell Vilmos, Beatrix királyno, Robin Hood, Szent István király és persze a tüneményes Piroska. A színes forgatagban néhány meglepetés is ért: Júlia mint az amerikai Szabadság szobor jelent meg, és nagyon élveztük, hogy az Androvich család új oldaláról mutatkozott be érdekes jelmezeivel.

A bárban sürgo-forgó lányok ügyessége és szépsége egész este elragadtatta a vendégeket. Külön köszönjük Erzsi néni önfeláldozó munkáját a konyhában és a Magyar Iskola tanítóinak a helytállását a büfében.
Feltétlenül meg kell említeni a remek akusztikát, ami csakis annak volt köszönheto, hogy a nagyszámú önkéntes csapat éjt-nappallá téve idoben befejezte a plafon renoválási munkálatait annak érdekében, hogy a fiatalság (az iskolások, a cserkészek, a népitáncosok és barátaik) résztvehessen ezen a hangulatos farsangi mulatságon.

A hajnali két óráig tartó bál csak jó emlékeket hagyott, és arra ad reményt, hogy az álarcosbál évente visszatéro hagyománnyá válik.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.