A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Új iskolai év küszöbén  

Magyar Krónika
Montreál, szeptember 12.

Érsek Zita

Már sok éve nem szól számomra az iskolacsengő, mégis minden szeptemberben az iskolába igyekvő gyerekek láttán, eszembe jut az elemi iskolai években érzett iskola kezdési hangulat.

A nyári szünidő után valósággal már vártuk, hogy újra láthassuk társainkat, elmesélhessük a vakációban tett csínytevéseinket, megbeszélhessük hogy sikerült-e minden háziolvasmányt elolvasni, sikerült-e az iskolában kért nyári tennivalókat teljesíteni.

Élmény volt az első iskolai nap, de sajnos nemsokára már feledésbe merültek a vakáció gondtalan napjai, amikor elkezdődtek a pirossal kicsipkézett rögtönzések, a felkészületlenül ért diktálások , az elfelejtett házifeladatok és egyéb diákokra jellemző események.

Szinte irigylem a mai  első osztályt kezdő, pöttöm egyenruhába öltözött kisfiúkat és kislányokat, akik megszeppenve, az iskola kezdés lázától piros arccal, az új tanítónéni vagy tanítóbácsi mosolyán csüngve kezdik el a betűvetést, fedezik fel a tudás birodalmát.

Nem kevés munka ez mind a gyereknek mind a  szülőnek egyaránt, de melyik szülő nem büszke arra hogy gyermeke kibetűz egy addig ismeretlen szót , mondatot vagy számolni tanul.

Tanítóink, tanáraink, szüleink türelme és odaadása felbecsülhetetlen.

 Sajnos csak évek múltán értékeljük igazán  azt a tudást amit ők adtak át és megosztottak velünk.

Sokszor tehernek  éreztük, amikor reggel iskolába indulás előtt még egyszer el kellett ismételni a Petőfi verset, vagy a már sokszor gyakorolt szóvégi  ó vagy ű nem akart hosszú lenni.

Szívesen és szeretettel gondolok vissza az iskolapadokban eltöltött évekre, hisz gyümölcsözött az a tudás amit akkor nevelőink belénk oltottak.

Illessen hát köszönet munkájáért  minden tanítót és tanárt, kívánva  sikeres és eredményekben gazdag  új iskolai évet.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2007 Magyar Krónika Rt.