A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Montreálban áll a bál

Magyar Krónika
Montreál, április 16.

Több hónapos előkészület és szervezés után 2007. március 31-én került megrendezésre a XLIX . Montreali Magyar Szent István  Bál. A rendezvény az előző évinél nagyobb tömeget mozgatott meg,
a pompa és fényűzés vonzotta a vendégeket.
A bálozók nagyszámú részvétele a bál elnökének, Corte-Miezis Irenenek és önzetlen csoportja munkájának eredménye volt. 

A bál fővédnöke a Quebeci Legfelsőbb Bíróság elnöke, méltóságos J.J. Michel Robert volt.
A báli vendégek között több mint száz  quebeci bírót és ügyvédet találtunk kísérőikkel.

Röviddel az este 7 órás kapunyitás után máris több száz ember lepte el a Queen Elizabeth szálloda folyosóját, ahol a vendégeket egy-egy pohár Törley pezsgővel köszöntötték.

A program maga egy órával a kapunyitás után kezdődött a műsorvezetők köszöntésével.
A legnagyobb tapsot természetesen a virágátadó gyerekek kapták, a csöppségek mindenkit megszégyenítő ügyességgel mozogtak a bálteremben. Ezután a palotás  tánc következett, amelyet díszmagyarba, illetve bocskaiba öltözött fiatal párok adtak elő. A bál remek hangulatban zajlott le.
A zenét idén is a Chacra zenekar szolgáltatta, így mindenki, egész este,  megtalálhatta a számára kedves dallamokat.
Az elsőbálosok  bemutatása után - ami mindig az est fénypontja -   idén a 23 fiatal lány kísérőikkel kiemelkedően látványos képet nyújtott.   Természetesen nem tűntek el, egész este folyamán fehér ruhájuk kivillant az ünneplők forgatagában.
Szokás szerint 11-kor került sor a  vacsorára az orchideákkal gazdagon  feldíszített ebédlőben. 
A remek vacsora után  a repülőjegy kisorsolása  következett, azok között, akik  báli jegyeiket március 1 -íg megvették. Az idei szerencsés nyertes Benkő Anni volt, a Szent István Bál Incorporation tagja.  

A Szent István Bál bizottsága minden évben a rendezvény bevételének egy részét különböző jótékonysági célra fordítja. A támogatott intézmények között szerepel: a Magyar  Iskola , a  Magyar Cserkész Szövetség, a Gyöngyösbokréta tánccsoportja.

A Szent István Bál  kiemelkedő társadalmi esemény, melyet nemcsak magyar származású vendégeink részére, hanem Montreal és széles környéke soknemzetiségű közösségének minden tagja részére rendezünk. A Bál az elmúlt félévszázad során a montreali társadalmi élet szerves részévé vált a gazdag tradiciójával és ünnepélyességével. Mind a helyi TV,  mind az újság hosszú riportot és fényképeket  közöl róla.

Hálás köszönetünk  mindenkinek, akiknek támogatása lehetővé tette a bál sikerét, és szeretnénk remélni, hogy jövőre is számíthatunk segítségükre azzal, hogy báljainkon résztvesznek és adományaikkal vagy szponzorlással segítenek bennünket, hogy a következő, 50.  bálunkat, is méltó módon tudjuk megünnepelni.
(a riport  Ciamarra Júlia, Simon Rita és Konrád Judit  beszámolójából készült)

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2007 Magyar Krónika Rt.