A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
A Montreáli Magyar Iskola 2007-es támogató ebédje

Magyar Krónika
Montreál, február 24.
Ádám Christopher

Színes díszletek és öltözékek jellemezték a Montreáli Magyar Iskola idei támogató ebédjét és az azt követő műsort. A rendezvényre idén  február 4-én került sor a Magyarok Nagyasszonya Egyházközségben. A program a 11-órai Szent Misével kezdődött, melyhez még hozzá tartozott az egyházközség egyesületeinek eskűtétele, valamint egy gyertyafényes körmenet. A gyertya-gyújtás és azt követő körmenet arra a napra emlékezett, amikor Jézust, negyven nappal születése után, szülei először vitték  a zsinagógába..

Az iskola ebédjét a szülők és az egyházközség önkéntesei készítették el. Az ételt pedig az iskola, valamint a 23. Szt. László és 37. Szt. Margit cserkészcsapat fiataljai szolgálták fel. Az ebéd alatt, választékban gazdag bazár asztaloknál is vásárolhattak az érdeklődők.. Szinte mindent megtalálhattak itt, könyveket, játékokat és régi lemezektől, porcelántól ikonokig.

A Montreáli Magyar Iskola előadására minden osztálya  készült erre az alkalomra, énekekkel, humoros jelenetekkel és szavalatokkal. Idén különösen színes díszleteket és öltözékeket is használt az iskola, melyeket egytől egyik az iskola tanárai, tanulói és a szülők készítettek. Ezen a fagyos, szeles téli délutánon melegséget hozott ez a színes látvány az egyházközség dísztermébe.

A program a tanárok fellépésével fejeződött be. Ciamarra Júlia igazgató vezetésével, a tanárok a "Megy a gőzős, megy a gőzös Kanizsára" című nótát énekelték el. Júlia remek volt a masiniszta szerepében és a többi tanár is hasonló energiával énekelt a szerelvényen, amíg meg nem érkeztek Kanizsára, onnan pedig Kaposvárra.

A program végén Deák Ferenc atya köszönetét fejezte ki a tanároknak és a rendezvény önkénteseinek, mondván hogy a közösségi élet odaadó emberek jótékonysági és önkéntes munkáján alapszik. Tulajdonképpen részben erről szólt a Mise is, ahol Deák atya kitért az egyházközség egyesületeinek, és a szabadidejüket feláldozó közösségi embereknek fontos munkájára. A Magyar Krónika ehhez a gondolathoz teljes mértékben csatlakozik hiszen az, hogy lapunk nyolc éve folyamatosan megjelenik az is önkéntes munka eredménye, csak úgy mint a Magyar Iskola rendezvényei és hosszú évtizedek óta tartó tevékenysége. Az iskola, a cserkészet, a tánccsoport, a nőegyletek, a kurátorok, valamint az egész montreáli magyar közösség példa arra, hogy önkéntes munkával mennyi mindent lehet elérni.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2007 Magyar Krónika Rt.