A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Lengyel-magyar barátsági vacsora
Magyar Krónika
Montreál, december 21.
Kiss Angyalka
Mivel ez már az ötödik hasonló rendezvény, méltán nevezhetjük hagyományosnak a 2005. december 10-i szombat esti lengyel-magyar közös karácsonyi vacsorát. Az eseményre ez alkalommal a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség nagytermében került sor. A közösségi terem zsúfolásig megtelt lengyel és magyar vendégekkel. A hideg vacsorát a cserkész-szülők segítségével Szabó Erzsike készítette és a cserkész gyerekek apraja-nagyja szolgálta föl. A lengyel családi trió szolgáltatta a vacsora alatti kellemes muzsikát. 

A főasztalnál a lengyel és magyar főkonzul, Wlodzimierz Zdunowski és felesége, Dr Csejtei István és felesége Ildikó, a lengyel Kongresszus vezetője Dr.  André Okoniewski és felesége, valamint a magyar Bizottság vezetője Herédi István és Marika,  Deák Ferenc plébános és Roy Marika, a katolikus egyház világi elnöke, a lengyel közösség egyházi vezetője Rev. Piotr Miodek valamint a lengyel veteránok elnöke Edward Rolicz foglaltak helyet.

A vacsora előtti áldás után, amit a két egyházi vezető  Rev. Wladyslaw Matejek  és Deák  Ferenc S.J.  plébános mondott,  kezdődött a műsor, ami közös szervezés eredménye volt.

A műsor vezetését, mint az előző évben is, Mrs. Maria Palczak, és  Ádám Christopher vállalták.

A lengyel fiatalok látványos népi-tánccal szerepeltek, majd Mrs. Hanna Moszczenska zongora játékát élvezhettük, Madame Janina Lenobel és Krysryna Rzepkowska énekét is ő kísérte.
A magyarul énekelt dalokat a közönség nagy lelkesedéssel fogadta. 

Majd Rönkös Veronika és Csarnay Éva műsorszámai következtek, és azt  karácsonyi dalok követték,  amit a jelenlévők Tomecz András vezetésével együtt énekeltek.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt.