A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Koncertek a Tudor Hallban
Magyar Krónika, február 28.

Mailáth Mária

Montreál


Az elmúlt hónapban zártkörű koncerteket rendeztek az Ogilvy áruház Tudor termében. Meghívások kizárólag névre szóltak azok részére, akik montreáli jótékonysági célokra adakoznak. Február 8.-i koncertet Gilles Cloutier rendezte a Studio de Musique Ancienne de Montreal részére, amelyen őexcellenciája Adrienne Clarkson is megjelent.

A koncerten kiváló művészek működtek közre, mint Emma Kirby, a híres angol szoprán és Daniel Taylor, magas tenor felejthetetlen hanganyagával Ottawából. Az együttes, művészeti igazgatói, Christopher Jackson és Daniel Taylor, vezetésével Pergolesi "Stabat Mater" című művét adták elő, nagy sikerrel. Az előadást fogadás követte, ami - portói bor és csokoládé mellett - kötetlen beszélgetésre adott alkalmat.

 
Valentin-napi koncertet rendezett Yelka Acimovic, a CMC Canadian Music Centre és a Musical Alliance Művészeti igazgatója, Campbell Stuart vezetésével.

A koncertet fiatal, tehetséges művészek támogatására rendezték és ezek műveiből is hallott szemelvényeket a közönség. Előadók voltak Valentin Bogolubov, zongorán, Luanne Homzy, hegedűn. Louise Marcotte szopránénekest Réjean Coallier kísérte zongorán.
A nagy élményt jelentő koncertet követő fogadás alkalmat adott a közönségnek, hogy a fiatal zeneszer-zőkkel és művészekkel találkozhassanak.
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt