A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Szent István Bál 2003Magyar Krónika, április 3.
Kiss Ida
Montreál


 
  Tomaj Dénes és Ildikó, Miletics Tibor, Balogh Susan, Suzanne Tailleur, Gerald Trambley, Anne-Claire és Philipp von Habsburg
   
Március 29-én a Sheraton Center szálloda díszes és elegáns báltermében zajlott le a 45. magyar Szent István Bál Miletics Tibor elnökletével.

A bál fővédnöke, városunk új polgármestere volt, Gerald Trambley feleségével együtt nagy hatással volt az ünneplő bálozókra, hisz társadalmi oldaláról nem ismerte senki a polgármestert. Barátságos hangulatban telt el az este, mindenkihez volt pár kedves szavuk, amivel nemcsak a politikusnak, de magánembernek szóló elismerést is maguknak tudhatták.Díszvendég volt szintén először Montrealban a nemrég Kanadába érkezett új magyar nagykövet Tomaj Dénes és felesége Ildikó. Részükre előzetes bemutatkozó összejövetelt rendezett Pap László főkonzul a konzulátuson, ahol alkalma volt a magyar közösség vezetőinek találkozni a rendkívül szimpatikus diplomatával és kedves feleségével. A Nagykövet úr vázolta terveit, amit küldetése alatt megvalósítani szeretne, a kanadai-magyar szálak szorosabbra fűzését mint két NATO állam, mind gazdasági mind kulturális vonalon.

A bál nagyszerű alkalomnak bizonyult arra is, hogy a kötetlen, ünnepi hangulat közelebb hozza őket az újonnan megismert montreali magyarokhoz. Úgy vettek részt mint nagy családunk tagjai, akik nem most érkeztek. Észrevétlenül beolvadtak sorainkba, ahol majd együtt szövögetjük a további terveket, hogyan tegyük szebbé, értékesebbé a magyar életet itt, hogy ismertessük meg kultúránkat, hagyományainkat az itt élőkkel és gyermekeinket tanítva ennek továbbvitelére.
Régi hagyomány már, hogy a Szent István Bál vendége Philipp von Habsburg és felesége Annie-Claire. Az idén is ott láttuk a táncolók kavalkádjában kedves, mosolygós barátságos arcukat, mint mindig jókedvűen csevegve mindenkivel aki a közelükbe került.

Természetesen a bálnak a legfontosabb szereplői az elsőbálosok. Az idei bál tizennyolc elsőbálossal dicsekedhetett. Szépek, elegánsak kecsesek voltak, ahogy kísérőik karján bemutatkoztak a díszvendégnek. A szülők boldogan és büszkén szemlélték az első sorból a meghatódottság könnyeitől csillogó szemekkel a bevonulást, majd az azt követő keringőt. A siker szokás szerint elmaradhatatlan volt.

A zenekar a reggeli órákig tartotta fogva a táncolókat, akik pihenésként időnként felváltották a tánczenét, a folyosó másik végében elhelyezett „csárda” látogatásával, ahol a magyar zenét Lakatos István és zenekara szolgáltatta.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt