A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Magyar minisztériumi küldöttség MontreálbanMagyar Krónika, február 19.
Mailáth Mária
Montreál


Február első hetében öttagú magyar gazdasági és informatikus delegáció érkezett Montreálba. A küldöttséget a Québec-i Pénzügyi, Gazdasági és Kutatási Minisztérium hívta meg, a québeci kormányzati kommunikációs rendszer tanulmányozására.

Az egyhetes tartózkodás alatt Québec Cityben és Montreálban találkoztak üzletemberekkel, előadásokat hallgattak az informatika felhasználhatóságáról a modern életben és a gazdasági élet minden területén.
A küldöttség szakmai programjait a Bell Canada, a CVDS és a HEENAN BLAKIE iroda szervezte.

A magyar küldöttek, Fábos Zsolt, főosztályvezetőhelyettes, és Bodi Gábor osztályvezető, a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala képviseletében érkeztek, Jenei Zoltán helyettes államtitkár a Belügyminisztériumot képviselte, a Magyar Informatikai Minisztériumtól Csapodi Csaba csoportfőnök volt jelen, valamint az Egészségügyi Minisztérium főosztályvezető helyettese, Vakó Zoltán.

Február 5-én a Montreáli Magyar Főkonzulátus és a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara együttesen adott fogadást a küldöttek tiszteletére a Mount Stephen Club-ban.
Megjelent a magyar nagykövetség gazdasági tanácsosa, Márton Sándor, az üzleti körök képviselői, a québeci gazdasági- és a külügyminisztérium magyar referensei, a lengyel és a cseh főkonzul.

A meghívottak között volt számos kanadai magyar üzletember, gazdasági vezető, akik az informatikai vonalon kimagasló eredményekkel és tapasztalattal rendelkeznek.
A küldöttek a hosszú hivatalos megbeszélések után szívesen folytattak kötetlen beszélgetést kanadai tárgyalópartnereikkel.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt