A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Aranyérem Liam Doughertynek!


Magyar Krónika, január 24.
Bencsics Klára
Montreál


 
  Melissa Piperno és Liam Dougherty de Gosztonyi

Ismét győzelem! Liam Dougherty , a magyar származású mukorcsolyázó táncospár tagja megnyerte a kanadai ifjúsági műkorcsolya táncospár bajnokság aranyérmét, partnerével Melissa Pipernoval.

A Krónika augusztus 16-i számában már írtam a tehetséges műkorcsolyázó táncospárról, akkor ugyanis két aranyérmet nyertek Ottawában, a tartományi versenyen.
Majd a nyár folyamán Franciaországban, a Junior Grand Prix nemzetközi ifjúsági műkorcsolya versenyen bronzérmet nyertek, azaz harmadikok lettek! Most januárban, a Saskatoon-ban tartott országos versenyen az ifjúsági kategóriában korcsolya-táncukkal nyerték meg az első helyet, az aranyérmet.

A nyertes páros mindkét tagja mégcsak 18 éves, ők Kanada reménységei az elkövetkezendő versenyeken.
Máris itt van az első nagy verseny: Csehországban februárban lesz az Ifjúsági világbajnokság, amelyen Kanadát majd ők képviselik!
Minap néhány szót váltottam telefonon Liam Doughertyvel, a montreáli de Gosztonyi unokával, hogy meséljen az elmúlt korcsolyaverseny sikeréről.

Liam szerint a verseny igen erős volt és ok a legjobbat adták korcsolya táncukkal, amelyet a Moulin Rouge filmzenéjére – Roxane tangója – alakítottak.
Kifejezte reményét, hogy februárban, Csehországban, az Ifjúsági világbajnokságon is munkájukat siker koronázza! De addig még kemény munka vár rájuk.

Kitért arra, hogy táncpartnere, Melissa Piperno kitûnő partner, akivel már négy éve együtt gyakorol és versenyez. Szerinte a szoros kapcsolat, ami kettőjük között van, érezhetõ a bajnokságok eredményein. Sok időt töltenek együtt: napi öt óra edzés, ötször egy héten, és 48 hét egy évben! Ez idő alatt jól összehangolódtak és ismerik egymás gondolatait is!

A két aranyérmes ebben az évben táncol utoljára, mint ifjúsági bajnok, jövőre már felnőtt kategóriába kerülnek, ami együtt jár a nagy versenyekkel, még nagyobb stressz lesz a versenyzőkön, mind a kanadai versenyeken, mind a nemzetközieken!
Mi, egyszerű, laikus drukkolók úgy látjuk, minden reményük megvan arra, hogy a következő versenyen is nyerjenek, s mi továbbra is izgulunk egy újabb aranyérem megnyeréséért, kanadai és egy kis magyar büszkeséggel!!!

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt