A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Megemlékezés Montreálban

Magyar Krónika, március 28.
Mailáth Mária
Montreál

Március 12-én, vasárnap tartotta meg ünnepségét a márciusi forradalom és szabadságharc emlékére a montreáli Magyar Bizottság. A rendkívül szép és tartalmas előadást a rendező, Simon Rita a Magyar Iskola, a Cserkeszek és a Bokréta tánccsoport közreműködésével szervezte.

A műsorban fellépett Bobo Vian, Petőfi verseivel, Csarnay Éva Bach műveket játszott, és az ünnepi szónok Ádam Chtristopher volt. Beszédében logikus gondolatmenettel vezette végig hallgatóságát, a márciusi ünnep történelmi vonalán, annak megünneplésének folytatólagosságán, amin még a legrosszabb időben sem tudott senki változtatni. Minden kor kénytelen volt azt magáévá tenni, hogy megfelelő csomagolásban engedélyt adhasson a magyar népnek az ünneplésre.

A műsor magas színvonalú és szép volt, valóban méltó az ünnep nagyságához.

A megemlékezések sora ezzel nem merült ki Montrealban, mert március 15-én, a magyar főkonzul, Dr. Csejtei István és felesége Ildikó asszony rendezett fogadást a nemzeti ünnep tiszteletére. A fogadáson megjelentek a magyar szervezetek vezetői mellett kanadai politikai vezetők és más országok főkonzuljai is. Közöttük Madame Christine Blanchet, a Quebeci Nemzetközi Kapcsolatok Minisztrium, Közép és Kelet Európa osztályának vezetője aki mar tobb alkalommal vett reszt összejöveteleinken, most is barátságosan köszöntötte Nemzeti Ünnepünket.
Az ünneplő sokaság csaknem 150 főt számlált. A főkonzul rövid köszöntője után a közönség jó hangulatban, kellemesen töltötte el az estét.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt