A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Tervek a 2005-ös magyar iskolák tanári konferenciájára

Magyar Krónika, szeptember 2.
Ádám Christopher
Montreál

Két hónappal ezelőtt zárult a XI. Észak Amerikai Magyar Iskolák Tanári Konferenciája Hamiltonban. A hamiltoni Arany János Iskola igazgatója és tanárai előkészületeinek és tervezési munkájának köszönhetően különösen sikeresnek és dinamikunak bizonyult a 2004-es tanári összejövetel.

Amiután a tanárok és a magyar iskolák képviselői elhagyták Hamilton városát, azonnal felmerült a kérdés, hogy jövőre hol találkozhatnak majd ismét a kanadai és amerikai magyar pedagógusok? A kérdésre nem volt azonnali válasz, azonban a nyár folyamán több lehetséges helyszín is felmerült. Augusztus elején derült ki hivatalosan, hogy a torontoi Magyar Helikon Társaság vállalta a jövő évben megrendezésre kerülő XII. konferencia szervezését. 2005. június 18-án találkoznak újra az észak-amerikai magyar pedagógusok a Torontoban található Seneca College campusán.

A Seneca College több szempontból is kiváló helyszín az ilyen jellegű konferenciára. Először is a más városokból érkező résztvevők számára, egy helyen található a konferencia terem és a kollégiumi szállási lehetőség. Másrészt pedig technikai szempontból, hogy a konferenciához szükséges felszerelések a szervezők rendelkezésére állnak.

A Magyar Helikon Társaság keretein belül működik Kanada egyetlen akkreditált magyar középiskolája, illetve gimnáziuma. Ez a tény is arra mutat, hogy a következő konferencián friss, új megvilágítással bővül a konferencia eddig is változatos programja, különös tekintettel a magasabb osztályok oktatására. Lovrics Andrea, a Társaság elnöke máris elkezdte a konferenciára való előkészületeket.

Remélhetőleg jövőre is szép számban képviseltetik magukat pedagógusaival a kanadai és amerikai magyar iskolák a torontoi konferencián.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2004 Magyar Krónika Rt