A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Szent István Bál 2004


Magyar Krónika, február 9.
Horkay Emília
Montreál

Észre sem vesszük és már megint báliruha után kell nézzünk, mert ki akar újfent a régi ruhában megjelenni a március 20-án rendezendõ Szent István bálon? Ismét a Queen Elisabeth Hotel báltermeiben találkozik a bálozó magyar és kanadai társaság új és régi ismerõseivel.
Az idei bál sok szempontból más lesz, mint az eddigiek.

Elõször is, a szálloda tavalyi felújítása a környezet megváltozását eredményezte, és ez a változás, nemcsak a szálloda szépségének javára vált, de a három csillagos Hotelból öt csillagossá emelkedett.

Ez hozzájárul, hogy nemcsak gyönyörködhetünk a szép új környezetben, de kicsit többet is kell fizessünk mindezért.

A rendezõk azonban gondoskodtak arról, hogy ezért a többért a vendégeiknek többet is nyújthassanak. Ennek eredménye, hogy a már évek óta tervbe vett újfajta rendezés most kerül kivitelezésre. A bál kezdetét este 7 órára hirdették, de valójában akkor csak a pezsgõs fogadás kezdõdik, kellemes cigányzene mellett. A rendezõség minden egyes vendéget a szálloda halljában fogad. Itt már a hivatalos kezdés elõtt találkozhat mindenki a bál fõvendégével, Hon Liza Frulla Miniszter of Social Development, tiszteletbeli vendégeinkkel - Gerald Tremblay, Montreál fõpolgármestere, Tomaj Dénes magyar nagykövet, Habsburg Philipp fõherceg - valamint a bál rendezõivel kötetlen, baráti beszélgetésre.

Ezt követõen 8 órakor a szokáshoz híven megkezdõdik a hivatalos ceremónia, bevonulnak a vendégek, rendezõk a bálterembe és a palotás tánc kezdetét veszi. Az elsõbálosok bemutatása után a fõvendégek megnyitójával kezdõdik is a tánc. Amit nem is hagy abba a szórakozni vágyó báli társaság csupán annyi idõre, míg a 11 órakor kezdõdõ nagyszerû vacsorát elfogyasztja. Utána máris sietnek vissza a bálterembe, ahol a Gyönygyösbokréta tánccsoport pattogós ropogós tánca után folytatják a táncolást reggelig.

Nagyon szép estét várunk és mindenkinek jó szórakozást kívánunk.
Ne hagyja ki ezt a lehetõséget, ami egyszer egy évben adódik és az idei már a 46. alkalom itt Montrealban. Hozza barátait ismerõseit, viszontlátásra március 20-án este 7-kor!

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt