Magyar Krónika
Cserkészvacsora és táncest Montreálban
Magyar Krónika 2024. 04. 04.kanadai hírekThököly Emese
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A montreáli magyar cserkészet története 1953-ban kezdődött, ekkor alakult meg a 37. Szent Margit lány cserkészcsapat és a 23. Szent László fiú cserkészcsapat. A már több mint 70 éve működő cserkészet idén, 2024. április 13-án tartotta meg a támogató cserkészvacsorát és táncestet.
A zenés vacsorára a Montreáli Magyarok Nagyasszonya Plébánia Mindszenty termében került sor. Az előkészületekben – fényképek kiállítása, értékes tombolatárgyak beszerzése, csomagolása, terítés, konyhai előkészületek – a cserkészek, valamint a cserkész szülők segédkeztek.
 
A támogatói vacsorát Csukly Erzsébet, a lánycsapat vezetője, Edvi István, a fiúcsapat vezetője, Orbán Mihály S.J. katolikus plébános, valamint Kontra Tamás körzeti cserkészparancsnok beszéde nyitotta meg.
Kontra Tamás egy magyarságismereti oklevelet is átadott a cserkészvezetőknek.
 
A cserkészvezetők beszámoltak az idei év eseményeiről, vázolták a jól sikerült táborok megszervezését (nyári, őszi és tavaszi táborokat) és elmondták, hogy most már az akadályversenyre és a jubileumi nagytáborra készülnek.
Mindemellett a cserkészek ebben az évben sem unatkoznak, hiszen akárcsak az elmúlt években, idén is rendszeresen segítenek az egyházközségi rendezvényeken és részt vesznek a nemzeti ünnepek alkalmával rendezett ünnepélyeken.

Az ünnepi hangulatot Borgula Benedetta és Hajzer Sándor (KCSP ösztöndíjasok) lenyűgöző néptánc-előadása koronázta meg és tette még emlékezetesebbé az estét.

Az élő zenét Molnár Áron és zenekara biztosították, de a jó hangulathoz DJ Gyula is nagyban hozzájárult. Az eseményen több magyar szervezet vezetői, képviselői is részt vettek.
 
A vacsora során a Montreáli Magyar Cserkészet támogatása érdekében tombolajegy-vásárra és sorshúzásra is sor került. A főétkezés után a hajnalig tartó zene, a tánc és a jó hangulat kapott főszerepet.
 
Az est során jó volt látni azt a közösségi szellemet és önzetlen segítőkészséget, amit a cserkészek képviselnek, hiszen céljuk, hogy tagjaikat Istennek, hazának, embertársainknak és a magyar közösségnek való szolgálatra neveljék.
 
Szeretettel gratulálunk a Montreáli Magyar Cserkészcsapatoknak eddigi kitartó munkájukért, és további sikeres cserkész éveket kívánunk nekik! Jó munkát!