Magyar Krónika
Farsangi mulatság Montreálban
Magyar Krónika 2024. 03. 06. kanadai hírek
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Emese , Enikő és Nathalie
Egyedülálló rendezvényre került sor 2024 február 10-én Montreálban.
A montreáli Magyar iskola közösen és Csillagösveny egyesülettel megszervezték a farsangi mulatságot a Mindszenthy terembe. Nem kellett sokat várni , a sok szines jelmezek  hamarosan benépesitették a termet.

A gyerek jelmezekben  a három legszebb jelmez jutalmat kapott , mig a felnőtteknél  az  a jelmez kapta aki megfelelt az idei témának , ami a Magyar történelmi személyiségekből  ihletet. Ki lehetett más mint Sisi és Ferenc József császár. A jelmezek felvonulása és a dijak kiosztása után elkezdődőtt a tombola sorsolás, sok szép tárgy kapott gazdát idén is.

A tombola kiosztása után elkezdődőtt a tánc, mulatság. A talpalávalót Dj Bihari Gyula szolgálta, kicsik, nagyok egyaránt kivették részüket a táncban.

Nem csak a gyerekek meg a szülők, hanem az ifjabb generáció is megtisztelt jelenlétükkel.
A példamútató együttmüködés meghozta gyümölcsét , mindenki elégedetten tért haza egy sikeres est után. Köszönjük mindenkinek a részvételt, a szervezőknek a munkát és reméljük jővőre is együtt fogjuk búcsúztatni a farsangot.