Magyar Krónika
Vélemény és vita
Magyar Krónika 2022. 04. 11. kanadai hírekKerékgyártó György
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Mit akarnak a hálózatok?
A kormánypárti szavazók számára is megdöbbentő és feltehetőleg hosszú időre emlékezetes néhány perc volt Márki-Zay Péter vereséget követő sajtótájékoztatója.
Az, ahogyan a vesztes baloldali miniszterelnök-jelölt politikai támogatói nélkül, családtagjai körében jelent meg a színpadon, leképezte a szivárványos összefogás valódi természetét. Egészen pontosan: néhány percben láthatóvá tette azt, amiről a jobboldali sajtó 2019 óta beszélt.

Vasárnap óta számos magyarázat született arra, hogy miért vesztett – ráadásul ilyen elképesztően alacsony számú behúzott szavazattal – a baloldal. Az említett Márki-Zay Pétertől Gyurcsány Ferencen és Kunhalmi Ágnesen át Donáth Annáig mindenkinek van véleménye a történtekről, ám mindez egyszerű magyarázkodás ahhoz képest, amit Schiffer András mondott el több orgánumnak nyilatkozva.

Kérlelhetetlenül mutatott rá a császár meztelenségére, vagyis arra, hogy a hazai balliberális oldal olyasmit hazudik magának – és így a szavazóknak is –, ami nem létezik: az összefogás képességét és a megújulás szándékát.

Schiffer elmondta, a jelenlegi baloldali bukás valójában a tizenkét évvel ezelőtti második Fidesz–KDNP-győzelem korszakában gyökerezik. Véleménye szerint ez volt az az időszak, amikor az olyan politikai erők, illetve szereplők, mint az általa is képviselt LMP, továbbá a Jobbik, Mesterházy Attila és Botka László az úgynevezett kinövekedés stratégiáját folytatták volna, vagyis egy új baloldal létrehozása volt a cél, amely nem állt érdekében – ahogy ő fogalmazott – a rendszerváltozás előtti nómenklatúra burzsoáziájából előlépett hegemón elitcsoportoknak.

Ezek a csoportok folyamatosan az összefogás mantráját hajtogatták, és Schiffer szavaiból kisejlik, mindezzel az volt a cél, hogy a teljes baloldali mezőny kontroll alá kerüljön, és így az irányító erő akarata teljesüljön. Az egykori pártelnök nyíltan kimondta: nincsenek baloldali pártok, csak a Demokratikus Koalíció van, illetve ennek különböző frakciói.

De miben rejlik ezeknek az elitcsoportoknak az ereje? A volt politikus fogalmazott úgy, hogy ezek mögött globalista hálózatok állnak, amelyeknek teljesen egyértelműen a társadalom fellazítása, és annak szorosabb, áthatóbb irányítás alá helyezése a célja, ami nem szól másról, mint a gazdasági hatalomról. Ennek eszközei az NGO-k, a tüntetések, a különböző szellemi műhelyek, a megmondóemberek, a baloldali média. Schiffer emlékeztetett, az összefogástól ódzkodó, inkább a kinövekedés stratégiájára szavazó baloldali pártokat ezek az erők épp úgy ellehetetlenítették, ahogyan azt most a polgári kormánnyal is próbálják megtenni. Ilyen volt a vállalkozásába belebukó Mesterházy Attila. A figyelmes olvasó már rájöhetett arra, hogy a jobboldali média pontosan ezekre a jelenségekre igyekszik ráirányítani a figyelmet évek óta. Az, hogy Gyurcsány Ferenc bábokon keresztül (Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter) igyekszik az akaratát átvinni politikai közösségére és szavazóira egyaránt, nem csak egy választási szlogen volt.

Az sem kitalált történet, hogy Bajnai Gordon az említett globális hatalom ejtőernyőse, és a Soros-féle, a nyílt társadalom létrehozásán fáradozó hálózat sem a Fidesz PR-osainak egy jópofa ötlete. Sőt az LMBTQ-közösség bujtogatása sem a közösség védelmét, biztonságát szolgálja, csupán eszköze a hatalom koncentrálásának.

Szerencsére úgy tűnik, a magyar választók már korábban megértették ezeket az üzeneteket, ezért kaphatott újra kétharmados felhatalmazást a polgári kormány, ráadásul soha nem látott támogatással. (A szerző lapszerkesztő)  MH
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
hasznos linkek, klubok, oldalak