Magyar Krónika
Az utolsó magyar trónörökös hagyatékát kutatja a Habsburg Ottó Alapítvány
Magyar Krónika 2022. 01. 04. kanadai hírek
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Az alapítvány az utolsó magyar trónörökös, Habsburg Ottó hagyatékát dolgozza fel, aki az idén lenne 110 éves. Az alapítvány munkásságáról Prőhle Gergely és Fejérdy Gergely számolt be a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.
Halgassa meg!


Prőhle Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója elmondta, hogy Habsburg Ottó egy olyan történelmi személyiség, aki mögött 600 éves történelem, egy dinasztikus hagyomány áll.

Habsburg Ottó személye azért különösen érdekes, mert az Osztrák-Magyar Monarchia bukásából nagyon világos következtetést volt képes levonni, ami az volt, hogy semmilyen nagyobb birodalmat, nagy egységet nem lehet létrehozni a kisebb nemzetek érdekeinek figyelembevétele nélkül.

Habsburg Ottó úgy gondolta, hogy szükség van a nagyobb egysége és az együttműködésre, ez azonban csak akkor lehetséges, ha a kisebb nemzetek érdekeit is figyelembe veszik. Amit mi Habsburg Ottó szellemi örökségével teszünk, azt mindig filológiai pontossággal alátámasztott munka alapján tesszük.– mondta az igazgató.

Az alapítványban zajló munka nem csupán a meglévő dobozokba zárt hagyatékok feldolgozásáról szól, ezeket az anyagokat a szakértők kiegészítik külső forrásokból származó adatokkal – magyarázta Fejérdy Gergely az alapítvány igazgatóhelyettese.

A Habsburg Ottó Alapítvány igazgatóhelyettese elmondta, hogy az adatokat digitálisan gyűjtik, remélhetőleg 2022 második felére pedig már képesek lesznek fogadni a kutatókat, akik a történelmi személyiség egy-egy speciális részével foglalkoznának. Kossuth Rádió
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212