Magyar Krónika
Német politikus: Hálás vagyok Orbán Viktornak
Magyar Krónika 2021. 07. 06. kanadai hírek
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A magyar jogszabályról beszélt a napokban az észak-rajna–vesztfáliai tartományi törvényhozásban Sven Tritschler, az Alternatíva Németországnak (AfD) képviselője.
Hangsúlyozta, nagyon örül, hogy Magyarországon a szülőkre bízzák a gyerekek felnevelését, és nem holmi hibbant genderideológusokra. Homoszexuálisként kikérem magamnak, hogy abortuszlobbisták, pszeudotudományos sarlatánok a képviseletemben lépjenek fel. Olyanok, akik szerint 173 gender létezik– fogalmazott. Tritschler azt mondta, hálás Orbán Viktor magyar kormányfőnek, amiért 2015-ben lezárta a balkáni útvonalat, és lelassította ezzel Németország elárasztását iszlamistákkal. mert ezzel sokkal többet tett Németország és Európa szexuális sokszínűségéért, mint a szivárványos zászlót lengetők.

A magyar gyermekvédelmi törvényről, valamint a hazánk és Lengyelország ellen indult uniós eljárások állásáról vitázik strasbourgi plenáris ülésének szerdai napján az Európai Parlament. A jogszabályról egy állásfoglalási indítvány is készül, amelyben a Parlament – a Politico szerint – arra kéri az Európai Bizottságot és a Tanácsot, kezdeményezzen hivatalos jogi eljárást Magyarország ellen az uniós jog megsértése miatt. A benyújtott javaslat újabb politikai hisztériakeltés egy olyan ügyben, ahol nincs uniós kompetencia, és amelynek napirendre vétele valótlan állításokon alapul. A magyar képviselőknek világossá kell tenniük, hogy a törvény a gyermekek védelméről szól, és bármely vita előfeltétele a törvény pontos ismerete" – reagált Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő heti hírlevelében. ŐM
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212