Magyar Krónika
Weber: A legnagyobb európai probléma a migráció
Magyar Krónika 2018. 05. 12. kanadai hírek
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője beszédet mond a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kampányrendezvényén Celjén, a Golovec csarnokban 2018. május 11-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A kontinens jelenlegi legnagyobb problémájának nevezte a migrációt az Európai Néppárt frakcióvezetője. Manfred Weber szerint elsődleges a határok megvédése, a politikus pozitív példaként említette Magyarországot.
Az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője a szlovéniai Celjén elsődleges feladatként jelölte meg a külső határok védelmét, amire szerinte Európában most csak a kereszténydemokraták képesek.

Manfred Weber arról beszélt, hogy a jelenlegi legnagyobb európai probléma a migráció, és az EPP számára e tekintetben fontos feltétel, hogy a határokat meg kell védeni. Nemcsak beszélni kell erről, hanem tenni is érte, ahogyan Bulgária tette, vagy Magyarországon Orbán Viktor, és ezért nem kritika, hanem támogatás jár nekik Brüsszelből – jelentette ki a politikus.

Hozzátette:
ha a határvédelem megvan, utána segíteni kell a rászorulóknak, de a szilárd határvédelem az elsődlegesÚgy vélte, az EPP számára a keresztény Európa a legfontosabb alap. Jó a sokszínűség Európában, de egész Európában közös, hogy minden településen van egy keresztény templom – mutatott rá.

hirado.hu

MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212