Magyar Krónika
Orbán: sorsdöntő győzelmet arattunk
Magyar Krónika 2018. 04. 09. kanadai hírekHírek.sk | Forrás: MTI
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
"Magyarország még nem tart ott, ahol szeretnék, de már elindult a saját maga választotta útján".
Fotó: MTI
Magyarország nagy győzelmet aratott, "sorsdöntő győzelmet arattunk" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap éjjel a kormánypártok budapesti eredményváró központja, a Bálna előtt a Fidesz-KDNP győzelmét hozó parlamenti választás után.
Győztünk! - ezzel kezdte beszédét a kormányfő, a Fidesz elnöke, aki úgy fogalmazott: a magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett.   Egy nagy csata van mögöttünk, sorsdöntő győzelmet arattunk, lehetőséget kaptunk, lehetőséget teremtettünk magunknak, hogy megvédjük, megvédhessük Magyarországot" - mondta Orbán Viktor. Kiemelte: Magyarország még nem tart ott, ahol szeretnék, de már elindult a saját maga választotta útján. "Együtt fogunk ezen az úton végigmenni" - ígérte a kormányfő.   

A miniszterelnök köszönetét fejezte ki a választóknak, külön a Fidesz-KDNP-re szavazóknak, amiért kitartottak mellettük az elmúlt években.

Köszönet a külhoni magyaroknak

Köszönetet mondott továbbá a külhoni magyaroknak, akik "segítettek megvédeni az anyaországot", valamint Jaroslaw Kaczynskinek, a lengyel kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökének és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőnek is a támogatásért. Emellett megköszönte a Fidesz segítőinek, önkénteseinek munkáját, továbbá azoknak is köszönetét fejezte ki, akik "imádkoztak értünk és értem". Végül feleségének, Lévai Anikónak mondott köszönetet.   

Mindent köszönök, Soli Deo gloria - zárta szavait Orbán Viktor, majd a Fidesz és a KDNP vezető politikusai a Bálna előtt összegyűlt emberekkel elénekelték a Kossuth-nótát, ezt követően pedig a Himnuszt.   

A miniszterelnök a Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! köszöntéssel búcsúzott.
Fotó: MTI
Semjén: köszönet a választóknak Köszönetét fejezte ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormánypártok eredményváróján vasárnap a választópolgároknak, akik szavai szerint óriási számban vettek részt a vasárnapi választáson. Semjén Zsolt rámutatott: ez a leendő kormánynak rendkívüli politikai legitimációt és megerősítést ad. Köszönetét fejezte ki a felekezeti hovatartozástól függetlenül elhangzott imákért és külhoni magyarok felé is, akik tanúságot tettek a nemzethűségről. Kiemelte, hogy most sokkal nagyobb számban éltek állampolgári szavazati jogukkal, mint 2014-ben tették. Hitet tettek, hogy egy nemzethez tartozunk, és ez az Országgyűlés az ő országgyűlésük is.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a magas részvétel azt jelenti, hogy a magyar demokrácia erős, a magyar emberek véleményt akartak mondani az ország sorsáról, és megértették, hogy a választás tétje kimagasló, és hosszú távra meghatározza az ország sorsát. A politikus köszönetet mondott a szavazóknak, külön azoknak, akik hosszú órákat várakoztak egyes szavazókörökben. Lázár: a magyarok győztek A magyarok győztek - jelentette ki Lázár János vasárnap Hódmezővásárhelyen, azt követően, hogy a szavazatok több mint 52 százalékával Csongrád megye 4-es körzet képviselőjévé választották.

A politikus sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a 71,5 százalékos részvétel a demokrácia ünnepe volt. Közölte, több mint 28500-an voksoltak rá, ezzel 2014-hez képest több mint 8 ezer újabb támogatót szerezett a közös munkához. A miniszter kijelentette, a választók ma nem Lázár Jánosról, nem Orbán Viktorról döntöttek, hanem Magyarország jövőjéről. Úgy fogalmazott, politikai pályafutásának legnehezebb csatáját vívta meg az utóbbi hetekben. A családja és a munkáját segítő fideszes aktivisták mellett köszönetet mondott Orbán Viktornak a bizalomért és támogatásáért.   

A politikus hangsúlyozta, mindenki képviselője szeretne lenni, azoké is, akik nem rá szavaztak, ezért együttműködést ajánlott jobbikos és szocialista kihívójának, hogy közösen tegyenek a választópolgárokért. Lázár János elmondta, a miniszterelnöktől azt tanulta, a választási győzelmet méltósággal kell viselni és alázatosnak kell maradni. Ezért alázatot kívánt minden fideszes párttársának az előttük álló kihívásokhoz.
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Konzul és magyar közösségi ügyek (MKD): Fülöp Villő
Cím:
 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mtr@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212