A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

 Theologia simplicima

Magyar Krónika
2014.december 29.

 

Dr. Pungur József 



-   Akik Istent keresik – azokat Isten megtalálja.
-    Isten jelenléte először félelemmel tölt el. Amikor aztán kiderül, hogy nem ítélni akar, hanem szeretetéről biztosítani, akkor jelenléte lenyűgöző lesz (Rudolf Ottó nyomán).
-   Isten jelenléte miatti félelemben az a vigasztaló, hogy ő közel van.
-   Isten a teremtett legfejlettebb állatot választotta, hogy felemelje magához, ezért lelkét lehelte belé és emberré tette. Ez az ember minősítése és nagy lehetősége.
-  Az emberek nagy része kiveti magából az isteni lelket, mert csak állat akar maradni mivel ezt szokta meg. Ez az emberek többségének ősi tragédiája.
-  A legtöbb vallásnak csak alapítója és szent könyve van. A kereszténységnek ezeken túl pedig egy feltámadt személyisége – a Megváltó.
-  Isten a legtöbb vallásban nyomokban jelen lehet, a kereszténységben viszont emberré lett a Krisztus Jézusban s így mutatta meg kicsoda Ő.
- A vallások többsége törvényvallás. A kereszténység a szeretet vallása. Ez erőssége, de gyengéje is.
- A vallások olyanok, mint a különböző tisztaságú vízzel telt poharak. A Kereszténységé azért a legtisztább, mert benne az Élet vize van.
- A Kereszténység nem filozófia, még csak nem is vallásfilozófia – csupán használja a filozófia eszköztárát üdvözítő üzenete kifejezésére.
-  A keresztény teológia csupán a vallás gondolati kifejezése. A vallást teljessé csak az ehhez tartozó emocionális és akarati oldala teszi.
-  Sok ember számára a kereszténység olyan, mint a vakondnak a napfény. Amint földalatti búvóhelyéről a felszínre kerül s a Napba néz, annyira megrémül, hogy gyorsan visszabújik a föld sötétjébe –  amelyben  született, él és elpusztul.
-  A galacsinhajtó bogár – ha minősíthető erkölcsileg – ,  magasabban áll az embernél, mert nem veszi el furfanggal vagy erőszakkal  a másiktól  a magáénál nagyobb galacsint!
-   Az emberek többsége olyan, mint a galacsin-hajtó bogár. Nem tudja, hogy miért kell egész életében a föld sarából vett golyót görgetni, mégis görgeti elszántan, megszállottan és cél nélkül, mely egyre nagyobb lesz s mikor már nincs ereje tovább – a sárgolyó maga alá temeti.
-   Ha az embereket a rusnya hernyókhoz hasonlítjuk melyek a levélrágásba eltöltött unalmas életüket bábozódásban végzik. Vajon tudják-e, hogy ebből egyszer újjászületve kitörnek, vagy mint parazita darazsak, vagy mint színekben pompázó a kék ég felé szárnyaló lepkék?  Vajon melyik leszel?
 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt