A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


Orbán: rabok legyünk vagy szabadok?

Magyar Krónika
2016. március 31.

 

 

 

Egyetlen európai nép sem lehet szabad, ha Európa nem az, márpedig Európa ma nem szabad – mondta az múzeumkerti központi ünnepségen a miniszterelnök.

A magyar ember kiáll és harcol az igazságért, de nem keresi feleslegesen a bajt, ritkán adja forradalomra a fejét. Amikor kétszer, 1848-ban és 1956-ban mégis megtette, nyomos oka volt rá, belevágott és meg is adta a módját – mondta a miniszterelnök múzeumkerti ünnepi beszédében.

A mai magyar életet e két forradalom szellemi örökösei rendezték be és irányítják, és ma is ez a két forradalom tartja életben a magyarok vérkeringését – tette hozzá.
Jó érzésű, gyermekeit nevelő ember nem szokott felcsapni forradalmárnak, tudja, hogy aki egyszerre két lépést akar megtenni, az nem előre jut, hanem orra bukik, ezek a derék pesti polgárok annak idején mégis első szóra felsorakoztak a forradalom mögé – emelte ki Orbán Viktor.

A magyar forradalmárok nem hagymázas ideológiák zavart elméjű lovagjai, az 1848-as forradalom komoly és méltóságteljes pillanat, amely alkotmány gyökerekből fakadt – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ma az európai csillagzat ingatag, és itt a kérdés: rabok legyünk vagy szabadok. Márpedig egyetlen európai nép sem lehet szabad, ha Európa nem az, márpedig Európa nem szabad: tilos kimondani az igazságot, kimondani, hogy népvándorlás fenyeget, hogy a bűnözés és terror fenyegeti az országot, hogy Brüsszelben sokan egy „európai egyesült államok” tervén dolgoznak, amelyre soha senki nem adott felhatalmazást, ezért egységbe hívunk mindenkit, hiszen Európa népei nem lehetnek szabadok, ha egyenként nem azok – hangsúlyozta a kormányfő.

Az a feladat vár ezért a közép-európai nemzetekre, hogy legyőzzük, átírjuk a nekünk szánt sorsot, márpedig mi magyarok, tudjuk, hogyan kell ezt.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt