A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Erdélyi keresztszülőséget vállaltak ausztrál magyar cserkészek

Magyar Krónika
augusztus 15. 2013.

Ausztráliai Magyar Élet

Először a világon és a magyar nemzetközösségben, cserkészfiatalok vállaltak „keresztszülőséget". Csaba testvérnek lettek a keresztszülei Dévai Szent Ferenc Alapítványon keresztül.
A cserkészmunkán és a cserkészpróbákon kívül önként munkálkodnak azon, hogy saját erejükből, négyen összefogva, apró munkák keresetéből, zsebpénzből összegyűjtsék az évi ötszáz dollárt. Ezt az összeget a szülők és a Fenntartó Testület kölcsönzi számukra. A helyszín Melbourne, a 63. számú Tormay Cecil leánycserkészcsapat, Kocsisné Köműves Márta parancsnokságával. A négy leány, akik keresztszülői jelvényt is kaptak: Czudor Ella, Gruber Erika, Kocsis Eszter, Kocsis Eszter Réka cserkészlányok.

Ez a példaértékű kezdeményezés nem csak Csaba testvér gyermekeinek a megsegítésére szolgál! A külföldi magyar fiataloknak egy óriási, talán a legnagyszerűbb, a jövő számára a legeredményesebb Magyarságmegtartó Mozgalma bontakozhat ki. Mert a "keresztszülőség" nem kötelező, de a megkívánt formája az, hogy rendszeres levelezéssel tartsák a kapcsolatot a "keresztgyerekekkel". Először talán kicsi irányítással, cserkészvezetői és szülői segítséggel születhetnek meg ezek a képeslapok és levelecskék. S a folytatás? Javul a fogalmazás, a helyesírás. A válaszokból kapott események, kérdések egyre több és több adattal, ismerettel bővítik majd az itteni fiatalok tudását. Egy-egy barátság, netán egy életre szóló kapcsolat is alakulhat így ki! S a legfontosabb, ami máskülönben csak kevés családban sikerül: egy olyan kötődés keletkezhet az itteni fiatalok szívében-lelkében a Kárpáthaza iránt, amit szinte lehetetlen másként átadni, vagy megtanítani.

Ausztráliai Magyar Élet

KMCSSZ sajtószolgálata

További információért, kérjük, forduljon a Külföldi Magyar Cserkészszövetség sajtóirodájához:
2208 Gates Court, Morris Plains, NJ 07950, U.S.A.
Tel: (+1-703) 424-6755
Internetes honlapunk:  http://www.kmcssz.org

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt