A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

A bölcsességről

 

Magyar Krónika, október 4.
 
      

A bölcsesség nem tudás, hanem olyan állapot, amelyben a lehetőségek függvényében optimális döntést tudunk hozni.

Az információk gyűjtésén túl, azok optimális felhasználásához segít hozzá Csung Jüan Csikung IV. szintje.

„Nagyon sokat kell annak dolgozni, akiben nincs bölcsesség”

/Nagymester 2007. november Budapest /


A bölcsesség a létünkhöz tartozó nagyon fontos tudatállapot, amely a hétköznapi ember számára hosszú évtizedek tapasztalásának eredményeként alakulhat ki, a csikung rendszeres gyakorlása során pedig néhány év alatt elérhető.

Az információk felhasználásának legfontosabb eleme a döntés.

Ha a döntésünkben nincs bölcsesség, akkor annak eredménye sem lesz tartós, vissza kell rá térnünk, hogy újra átgondoljuk és korrigáljuk.

A bölcs döntés jellemzője pedig ennek ellenkezője, stabil, időt álló, és a körülmények megváltozásakor sem kell korrigálnunk, mert a döntéskor a várható változásokat is láttuk előre.

Az emberek óránként minimum 10-15 döntést hoznak. Ha ezek közül csak egy nem megfelelő, akkor 8 órás munkaidő alatt legalább 8 olyan döntésünk keletkezik, amelynek korrigálására – a soron következő feladatok mellett – időt kell fordítani, ez szűkíti a következő feladatokhoz rendelkezésünkre álló időt, beáll a kapkodás, ami újabb forrása lehet a helytelen döntéseknek. Ilyenkor sokat dolgozunk, de nem haladunk előre. A megoldás: a Csung Jüan Csikung megfelelő gyakorlatainak rendszeres végzése.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt