A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Orbán Viktor az egyetlen valóban népszerű politikus Magyarországon"

Magyar Krónika,január 15.
 
        

A The Daily Telegraph című konzervatív napilapban Tibor Fischer író-publicista közölt cikket, aki, mint fogalmazott, belefáradt "a (Magyar)országgal szembeni általános tudatlanságba és arroganciába".

Az "Orbán Viktort, Magyarország fenegyerekét, az eredmények alapján ítélik majd meg" című írásában megjegyzi, hogy az országról szóló sajtójelentések összekevertek dolgokat.

Mivel a "választások egy kis országban" vagy "a kis ország új alkotmánya" címek nem keltenék fel az olvasók érdeklődését, ezért írnak inkább a "szélsőjobb erősödéséről" szóló címeket az újságokban. Hiába állítja a Fidesz vezetés "gyakorlatilag minden nap, nyolc év óta, hogy nem lesz dolga a Jobbikkal", mégis a "három roma EP-képviselővel rendelkező" kormánypártot azzal vádolják, hogy ne lenne elég távol tőlük.

"Az ellenzék azért rikoltozik olyan hangosan" a demokrácia végéről, és azért "dobál sarat", mert nincs más lehetősége: nem csupán parlamenti jelenléte "elhanyagolható", de Orbán népszerűségét sem tudja kikezdeni.

Hiába a kemény költségvetés, "Orbán és a Fidesz nemcsak vezetnek, hanem messze vezetnek a közvélemény-kutatásokban". Fischer szerint Orbán Viktor az egyetlen valóban népszerű politikus Magyarországon. A szerző a következő gondolattal zárja írását: "ha Orbán Viktornak sikerül kihúznia Magyarországot a gödörből, akkor ő lesz az utóbbi 150 év legnagyobb magyar politikusa; ha nem, akkor ő is visszakerül a tömegbe".
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt