A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Nyílt keresztényüldözés 

Magyar Krónika,január 12..
 Surján László MHL

A nyugati világ hatalmasai sem kezelik súlyának megfelelően, hogy embertársaink egy részét keresztény hitük miatt üldözik, börtönzik be és ítélik halálra. Pedig ez durvább megsértése az emberi jogoknak, mint egy büszkeség napi felvonulás.

Az én nevemért mindenki gyűlölni fog titeket. De egyetlen hajszál sem vész el a fejetekről.

Lukács evangéliumának 21. fejezetében olvassuk ezt a jövendölést. A XXI. században a keresztényüldözéseket a régmúlt eseményeinek véljük, pedig Jézus idézett jóslata a mai nap is élő valóság.

A támadások részben magából az úgynevezett keresztény világból jönnek: a szekularizált vadliberálisok engesztelhetetlen gyűlölete azonban még nem fenyeget börtönnel, halállal. Nem így a mohamedán világ.

Képünkön egy iraki keresztény kislány imádkozik, most Karácsonykor. Az elmúlt pár évben több bombatámadás érte az iraki katolikus templomokat, s ezért ezrek menekültek Jordániába. Ez a felvétel is Ammanban készült.

A Fülöp szigeteken december 25-én robbant bomba egy katolikus templomban, a pap tíz hívővel együtt sérült meg.

Megbékélésre van tehát szükség, de az erőszak, a félelem és a gyűlölet mintha tobzódna korunkban.

Elég magyarázat-e az. hogy mindez az amerikaiak afganisztáni, iráni beavatkozásának a következménye? Aligha. A keresztényellenes akciók nem az amerikai beavatkozás területén a leghevesebbek. Meg egyébként sem reális annyira elvakultnak és műveletlennek tartani az iszlám szélsőségeseket, hogy nem tudják megkülönböztetni a békés, de keresztény nemzettársaikat az állítólagosan keresztény amerikaiaktól.

[Forrás: boston.com]

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt