A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Az ébresztő napja

Magyar Krónika,december 13.
 Írta: Pálffy István  

Hat évvel ezelőtt, december 6-án, az, aki nem várta meg előző este az eredményeket, arra ébredt, hogy majdnem másfél millió magyar a többi magyar ellen szavazott. Sajátjai ellen! Emlékezzünk! Arra a kérdésre kellett válaszolni a 2004-es népszavazáson, hogy adjunk-e magyar állampolgárságot a többi magyarnak?

A többség akarta, a többség megadta volna a magyar állampolgárság megszerzésének ezt a lehetőségét. De akkor még nem voltunk elegen. A kisebbség volt hatalmon, látszólag a NEM-ek győztek, valójában a tagadás, a halál kultúrája lett úrrá. Olyan nemzetellenes politika, amelyre korábban csak 56-ban volt példa, amikor magyarok eresztették rá a szovjet tankokat és a pufajkásokat magyar forradalmárokra.

Abból is látszik, hogy 56 súlyához mérhető ügyről van szó, hogy éveket vesztettünk a NEM-ekkel, a megtagadással. Az akkori hatalom ebből a negatív eredményből merített legitimációt másfél évre, hogy ne csináljon semmit, hogy ne kormányozza ezt az országot és átmentse magát egy következő ciklusra. És valóban, ha valamiből: hát, a hatalom átmentéséből a szocialisták már többször is jól vizsgáztak.

De az átmentés nem megmentés. És hat elvesztegetett év után 2010-ben jött a mentés másként. Ez a magyarok önrendelkezésének éve. Az idén már elegen vagyunk. És az emberek már kétszer annyian szavaztak arra a Nemzeti Ügyek Programjára, amelytől a magyarság egységét várták. Három képviselő kivételével a Parlamentben is.
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt