A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

A neves ateista szerint elképesztő egyházellenesség uralkodik Európában.
 

Magyar Krónika, október 3.
Magyar Kurír

Bernard-Henri Lévy, akinek neve az európai baloldalhoz kötődik, a spanyol ABC napilapnak adott interjújában azt mondta, hogy a kereszténység ma messze a legerősebben támadott vallás Európában. A francia gondolkodó hozzátette: nem szerencsés, hogy oly sok igazságtalanságot követnek el XVI. Benedek pápa ellen.

„A pápa hangja rendkívül fontos – fogalmazott Lévy. – És nagyon igazságtalanok vagyunk vele szemben. Nem vagyok katolikus, de úgy gondolom, vannak előítéletek, és különösen erős az antiklerikalizmus, ami elképesztő méreteket ölt Európában."

„Franciaországban sokat beszélnek a zsidó és muzulmán temetőgyalázásokról, de arról senki nem tud, hogy a katolikusok sírjait állandóan meggyalázzák. Az országban olyan antiklerikalizmus uralkodik, ami egyáltalán nem mondható egészségesnek. Az embernek joga van ahhoz, hogy bíráljon egyes vallásokat, de a katolikus vallást ma a leghevesebben támadják" – mondta a francia filozófus.

Lévy kifejtette: támogatja, hogy mecset épüljön a New York-i Ground Zero közelében, és ellenzi a muzulmán fátyol, a burka viselését, de – mint mondta – a katolicizmus több támadásnak van kitéve, mint az iszlám. „Értelmiségi körökben védik a muzulmánokat; a katolikusokat jóval kevésbé" – idézi a napokban megjelent interjút a CNA.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt