A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Kifelejtették Kolozsvár magyarságát a város főterének avató ünnepségéből

Magyar Krónika november 4.


forrás:KRONIKA- 2009. november 03.Erdélyi hírek

Kolozsvár, avatás,

Elégedetlenségét fejezte ki kedden Kelemen Hunor amiatt, hogy a szövetség képviselőit nem hívták meg a felújított városközpont szerda délutáni átadására. Az RMDSZ államfőjelöltje Szatmárnémetiben kijelentette: Sorin Apostu polgármester a Demokrata Liberális Pártnak akarja kisajátítani a rendezvényt.


annak ellenére, hogy néhány éve Kolozsváron lakik, a kolozsvári polgármester még nem tanulta meg, hogy az általa vezetett városban a nemzetiségek közötti együttélésnek, a közös hagyományok tiszteletben tartásának múltja van. Nem tudja, hogy a főtér nem az ő kizárólagos felségterülete, mert nem az édesapjától örökölte” – jelentette ki Kelemen Hunor, aki elutasította a kolozsvári polgármester magatartását. Szerinte Apostu kisajátította, PDL-s kampányrendezvénnyé alacsonyította az avatóünnepséget és ez a városvezetésen óriási foltot ejt.

A megújult Főtér avatóünnepségnek és az esti zenés ünnepségnek semmiféle magyar jelleget nem adott a város vezetése. Nincsenek magyar felszólalok, nincs magyar fellépő, nem születtek az eseményt hirdető magyar plakátok sem. „Sorin Apostu gyakorlatilag nem hívta meg a kolozsvári magyarokat annak a főtérnek az újbóli átadására amelyet az ő őseik is építettek” - áll egy, az interneten terjedő felhívásban, amely szerint ez rosszindulatú gesztus, éppen azzal a térrel kapcsolatban, amely köztudottan nem csak a kolozsvári, de a teljes erdélyi magyarság egyik fő szimbóluma. A felhívás szerzői nyilvános tiltakozást szerveznek szerda délután 14 órára. „Csendes flashmob tiltakozásunkkal meg akarjuk mutatni a város vezetésének, hogy Kolozsvár főterét nem lehet a magyarok nélkül felavatni” - áll a mozgósító levélben, amely szerint a városvezetés ezen gesztusa a legutolsó megnyilvánulása annak a magyarmellőző politikának amely Kolozsváron évtizedek óta zajlik.

Szerző(k): Hírösszefoglaló
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.