A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

50 dollárért vették, most másfél millióért adhatják el

Magyar Krónika,2017. október 6.

MTI

Norman Rockwell negyven éve ellopott festménye tavaly visszakerült tulajdonosa birtokába, most pedig árverésre bocsátják.

Norman Rockwelt Taking a Break, más néven Lazybones című festményét negyven évvel ezelőtt ellopták a Grant család New Jersey-i otthonából, de tavaly visszakerült hozzájuk, és most árverésre bocsátják. Az értékes alkotást egyébként
az FBI szerezte vissza, és adta át a családnak.

Granték onnan tudták, hogy biztosan az ő képükről van szó, hogy még mindig ott volt rajta az a sérülés, amit apjuk egy billiárddákóval ütött rajta. John Grant azt mondta, hogy öt testvérével együtt azért döntöttek az eladás mellett, mert szerintük a kép túl értékes ahhoz, hogy otthon tartsák.. Bár azt is elismerte, ha apjuk élne, ő biztosan visszaakasztaná a falra.

A Rockwel-festmény teljesen véletlenül került a Grant család birtokába. A történet szerint a családfő egy billiárdszalonban véletlenül sértette fel a képet, és csak ezt követően vette meg. Az egyik gyerek úgy emlékszik, hogy édesapjuk 50 dollárt fizetett a műalkotásért.

Ehhez képest az árverést szervező Heritage Auctions november 3-án, Dallasban nyitja meg a licitet, melynek leütési ára akár a másfél millió dollárt, azaz 397 millió forintot is elérheti.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.