A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Csehország-terrorizmus-jog

Magyar Krónika,2017. szeptember 21.

Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:

Prágában intézkedéseket tesznek a gázolásos terrorista támadások megakadályozására

Állandó és mozgatható betonakadályok vagy speciális sorompók elhelyezésével akarják Prágában megvédeni a nagy tömegek által látogatott helyeket az esetleges gázolásos terrorista támadások elől - közölte csütörtökön a prágai önkormányzat.

    Néhány éve már hasonló akadályokat helyeztek el a prágai Óvárosban több zsidó műemléknél.

Az új akadályok közül az elsőket - fekete-sárga csíkos betontömböket - szerdán helyezték el a történelmi Óvárosi tér és a Parízská utca között.     "Prága központjában nincs sok olyan, autóforgalom elől lezárt hely, ahol folyamatosan nagyon sokan tartózkodnának, s amelybe egy olyan utca torkollna, amelyen például egy teherautó nagyon fel tud gyorsulni, és a tömegbe hajtva tragédiát okozhat. Ezeket a helyeket szeretnénk biztonságosabbá tenni" - közölte Oldrich Lomec belvárosi polgármester.     Hasonló módon kívánják biztonságosabbá tenni a prágai vár, a Hradzsin alatti Kisoldal néhány kiválasztott terét is.    

Az önkormányzat által jóváhagyott biztonsági intézkedéscsomag része, hogy megújítják az Óvárosi teret és a Vencel teret figyelő kamerarendszereket is. A tervezett költségek mintegy százmillió koronára (1,16 milliárd forintra) rúgnak.     A nagy kiterjedésű Hradzsin három bejáratánál már tavaly fémdetektoros beléptetőkapukat állítottak fel, s a látogatókat rendőrök figyelik, akik gyanú esetén időnként egy-egy turistát is átvizsgálnak.     A Moldva-parti metropolist tavaly több mint hatmillió turista kereste fel. A külföldiek a várost biztonságosnak tartják, így a turisták száma is folyamatosan nő.

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.