A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Feltalálták a gyerekkel együtt növő ruhát

Magyar Krónika,2017. szeptember 14.

Forrás, ORIGO2017.09.08

Minden szülő megerősítheti: a gyerekek gyorsan kinövik a ruháikat. Ezen a problémán próbál segíteni egy londoni székhelyű dizájner. Olyan tartós ruhákat tervezett, amelyek 4-től 36 hónapos korukig illenek a gyerekekre, mert különleges, pliszírozott anyaguk miatt együtt nőnek a viselőikkel.

A Petit Pli (kis pliszé) elnevezésű öltözetek innovatív redőzöttségi rendszere lehetővé teszi, hogy a ruhák több irányban táguljanak, ugyanakkor vissza tudnak húzódni az eredeti méretükre.
Állandó mérethez igazodásra lettek tervezve, tehát sose lesznek kicsit rövidebbek vagy hosszabbak a kelleténél"– mondta a tervező Ryan Mario Yasin a Reuters hírügynökségnek.

„Mindig változtatják az alakjukat és akár mozgás közben is hozzáalakulnak a gyerekhez. Így például miközben a gyerek futkározik, a redők mindkét irányba deformálódnak, vagy összehajtogatódnak, vagy kitágulnak és összhangban mozognak a gyerekkel" – tette hozzá a londoni Royal College of Arton végzett tervező.

Yasin szerint a gyerekek hét ruhaméretet nőnek az első két életévben, ami azt jelenti, hogy a szülők nyakán marad a csomó alig használt ruhanemű, amit kinőtt a csemetéjük.A Petit Pli tervezésének célja, hogy pénzt takarítson meg a szülőknek és csökkentse a divatipar által termelt hulladékot,mondta a dizájner.

Yasin a ruha tervezésekor jó hasznát vette az aeronautikai mérnöki végzettségének, de a szövetbe beágyazott különleges szerkezetet az ősi japán origamiművészet inspirálta.
„A ruházat pihekönnyű, így bármely évszakban felhúzható a rajtunk lévő ruhadarabokra. Szél- és vízálló, vízlepergető bevonattal" – mondta a tervező.

A cikk megjelenését támogatta az MVM Edison program.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.