A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Gyarapodnak a magyar emberek

Magyar Krónika,2017.augusztus 31.

Forrás:Magyarorszag Baratai
 

 

Folyamatosan nő a magyar lakosság pénzügyi vagyona, miközben jelentősen nőnek a bérek is a legújabb gazdasági adatok szerint.

Idén a II. negyedév végére 45 963 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi vagyona, éves alapon 3.362 milliárd a gyarapodás. Horváth András, a Takarékbank elemzője szerint regionális összehasonlításban a magyar háztartások kifejezetten jómódúnak számítanak. Az elemző szerint a gazdaság és a reálbérek folyamatos és dinamikus növekedésével párhuzamosan tovább növekedhet a háztartások pénzügyi vagyona a következő időszakban.

Eközben a Központi Statisztikai Hivatal azt közölte: a bruttó magyarországi átlag keresetek 14,4 %-al magasabbak idén júniusban, mint egy évvel korábban. Ebben szerepe lehet a minimálbér növekedésének, a garantált bérminimum emelésének, valamint az állami szféra egyes területein való bérrendezésnek is. A családi kedvezmény nélkül számított átlagos nettó kereset 193 100 forint volt az idei év első hat hónapjában. A családok számára külön kedvező, hogy idén a családi adókedvezmény kétgyermekesek esetében is növekedett.

Az átlagos bruttó jövedelem az év első hat hónapjában havonta 304 400 forint volt.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.