A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Rövid beszámoló a református piknikről.

Magyar Krónika,2017. augusztus 11.

Nagy Enikő


2017,augusztus 6-án tartottuk éves nyári piknikünket a montreáli református egyház templomkertjében. Ez alkalommal több mint 160-an tiszteltek meg jelenlétükkel.
A finom hagyományos ételek mint a gulyás-leves ,töltött káposzta ,debreceni kolbász,burgonya köret sokakat kicsalogatott templomunk udvarára ,a finom almás-pite pedig perceken belül elfogyott.

Ez alkalommal a Bethlen Gábor irodalmi kör 50 éves valamint a Székely Kultúrkör 85-éves jegyzökönyvei is átadásra kerültek.


Mindkét egyesület jegyzőkönyvei értékes helyet kapnak majd egyházunk archivumában.
Joó Klári - a Bethlen Gábor irodalmi kör elnöke tudatta az ott lévö tagokkal hogy a Bethlen-tó bejegyzését szeretné továbbitani a kanadai Magyar nagykövetségre -mint Kanadában létrehozott magyar értéket.
Érdekesség képpen a Mont Tremblant közelében levő Labelle falu körzetben található 320 holdnyi területet  két tóval 1960-ban vásárolták meg az akkori Bethlen Gábor irodalmi kör 32 tagja és 1977-ben lett átkeresztelve Bethlen-tó névre .Azóta is ezen a néven szerepel a kanadai térképen. 
A tagok lelkesen fogadták ezt a tervet és eldöntötték hogy hamarosan továbbitják a tó rövid kis történetét és annak a térképen levő pontos adatait is.
A délutánt a jó kedv és hangulat jellemezte .

Köszönjük minden önkéntes önzetlen fáradozását a sikeres piknik lezajlásában.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.