A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

A világ legbiztonságosabb országai közé igyekszik Magyarország

Magyar Krónika,2017július 14-

.

 

 

Magyarországnak a világ 10 legbiztonságosabb országa közé kell kerülnie - ez a magyar kormány egyik új célkitűzése. Eközben a brit The Times szerzője elismerte: Magyarországnak igaza volt a migránsválságban.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter idézte azt a friss felmérést, amely szerint a vizsgált 163 országból Magyarország ma a 15. a biztonságot illetően. Lázár az eredményt nagy sikerként értékelte, hiszen ez azt jelenti, hogy Magyarország már most is a világ egyik legbiztonságosabb állama. A miniszter szerint ez megerősíti a kormány elmúlt években végzett munkáját, amelynek középpontjában az emberek biztonsága, megvédése áll, a 2006 és 2010 közötti időszaknak ugyanis a közbiztonság helyzete volt az egyik legsúlyosabb deficitje - mondta Lázár János. Hangsúlyozta: a kabinet teljesítette az állampolgárok megvédésére vonatkozó programját, az elkövetett bűncselekmények száma jelentősen visszaesett.

A határvédelemről szólva Lázár János szintén a sikeres megvalósítást emelte ki, kijelentve: csak az az európai ország lehet sikeres, amely biztonságos, a kontinens pedig csak akkor lehet biztonságos, ha képes megvédeni a határait. A magyar kormány szerint nem megszervezni, hanem megállítani kell a migrációt. Lázár szerint a következő egy évben az európai határok megvédése lesz a legfontosabb feladat. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter a migráció kapcsán arról beszélt: Európának félre kell tennie a politikai korrektséget és álszentséget, és együtt kell fellépnie a terrorizmus ellen, a kontinens védelme érdekében.

A migrációs válság kapcsán a napokban a brit Times jelentetett meg egy a magyar kormány álláspontját méltató írást. Roger Boyes szerint Európában kezdik elfogadni azt az elképzelést, hogy nem az Európai Uniónak, hanem a nemzetállamoknak kell kezelniük a bevándorlást. Szerinte úgy tűnik, hogy a bevándorlás kezelésének magyar modellje – amelyet széles körben a civilizált európai értékek megsértéseként bélyegeztek meg – megelőzte saját korát. A Times szerzője úgy látja: Orbánnak két fontos kérdésben igaza van. Az egyik az, hogy Európa valóban csak sodródik a bevándorlás ügyében, a másik pedig az, hogy végső soron a nemzetállamok feladata a megfelelő egyensúly kialakítása a bevándorlók és a lakosság között.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.