A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Spanyolország mintegy 13 millió külföldi turistát fogadott az első negyedévben        

Magyar Krónika,2017. május 4.

MTI

 

A Madrid, 2017. április 28., péntek (MTI) - Mintegy 13 millió külföldi turistát fogadott Spanyolország az első negyedévben, 9,3 százalékkal többet, mint 2016 első három hónapjában - tette közzé legfrissebb adatait a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken

    A beszámoló szerint továbbra is Nagy-Britanniából érkeztek a legtöbben a dél-európai országba, összesen 2,8 millióan. Vagyis a szigetország döntése az Európai Unióból való kilépésről nem befolyásolta negatívan a spanyol turizmust az elmúlt hónapokban - állapította meg a jelentés.

Ebben a rangsorban a briteket a németek és a franciák követték, egyaránt 1,7 millió beutazó turistával.

A januártól márciusig tartó időszakban a Kanári-szigetek volt a kedvenc úti cél Spanyolországban. Kellemes klímája 3,6 millió külföldit vonzott. A második legnépszerűbb Katalóniát 3 millióan választották, és Andalúzia lett a harmadik 1,8 millió látogatóval.
Az első negyedév látogatószámának növekedése optimizmusra ad okot a spanyol gazdaság motorjának számító ágazatban. A szakemberek abban bíznak, hogy idén még több turistát fogadhat Spanyolország mint tavaly, ami kiemelkedő év volt 75,3 millió külföldi vendéggel.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.